În luna iulie a acestui an, după cum ne declara Fabian Țârcă, șeful Comisariatului  pentru Protecția Consumatorului Giurgiu au întreprins mai multe acțiuni de control a piscinelor și chioșcurilor alimentare din incinta și zonele adiacente acestora, atât  în municipiul cât și în județul Giurgiu. anda-adam-piscina-3

        În urma verificărilor, s-au descoperit mai multe nereguli de funcționare, printre care: neafișarea la loc vizibil a regulamentului de funcționare al piscinii, cu avertismentele corespunzătoare; lipsa marcajelor privind adâncimea bazinelor; lipsa afișării tarifelor pentru piscină. Pentru aceste nereguli, instituția a decis oprirea temporară a prestării serviciului până la remediere și a aplicat două amenzi contravenționale (în valoare de 2500 de lei), precum și trei avertismente.

        În urma controalelor efectuate la chioșcurile din incinta piscinelor și zonele adiacente acestora, s-a constatat: nerespectarea condițiilor de depozitare pentru produsele zaharoase (ciocolată și produse din ciocolată), care erau topite și aveau ambalajul impregnat cu grăsime, datorită faptului că erau păstrate la temperatura mediului ambiant (peste 30 de grade). De aceea, comisarii au decis eliminarea din circuitul consumului uman a 9 kg de produse zaharoase (în valoare de 318 lei); listele de meniu dintr-un restaurant nu conțineau informații privind concentrația băuturilor alcoolice și volumul pe porție la diferite sortimente de cafea. Măsurile întreprinse au constat în aplicarea a două amenzi în valoare de 5000 de lei și a unui avertisment. Totodată, a fost oprită comercializarea a 100 kg de produse alimentare (în valoare de 2000 de lei) până la remedierea deficiențelor constatate.

(Teodora NICOLAU)