Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Giurgiu au probat recent activitatea infracţională a trei tineri cu vârsta între 15 şi 17 ani, din municipiul Giurgiu, bănuiţi că în cursul lunii august au furat  mai multe bunuri din locuinţa unei giurgiuvence. Dar iată cum s-a întâmplat totul: În data de 30 august , în jurul orei 6.45, poliţiştii Municipiului Giurgiu au fost sesizaţi de o femeie din municipiu cu privire la faptul că în noaptea de 29/30 august, persoane necunoscute au spart locuinţa vecinei sale C. V.,  de unde au furat mai multe bunuri.

În urma cercetărilor efectuate şi activităţilor investigativ – operative desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale de la Poliţia Municipiului Giurgiu s-a reuşit identificarea şi probarea activităţii infracţionale a lui G. T. P., de 17 ani, Z. A., de 15 ani şi D. P., de 16 ani, toţi din municipiul Giurgiu. Aceștia au intrat prin forţarea uşii secundare de acces, cu un obiect dur, în locuinţa părţii vătămate, de unde au furat două telefoane mobile, un polizor unghiular, o bormaşină, un prelungitor electric şi două lanterne. Un prejudiciu de aproximativ 700 lei.

În data de 17 septembrie , în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza municipiului Giurgiu de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale au fost efectuate două percheziţii domiciliare în urma cărora au fost ridicate mai multe bunuri suspecte de a fi fost furate, printre care se aflau și o parte din obiectele menționate mai sus, prejudiciul fiind recuperat în proporţie de aproximativ 10% şi predat părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările faţă de cei trei minori, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare dosarul să fie înaintat cu propuneri legale unităţii de parchet. (Jurnal)