bunuri-contrafacute-confiscate   În data de 1 decembrie, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar marca Mercedes care efectua curse pe ruta Istanbul–România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 719 flacoane de parfum nedeclarate, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin unuia dintre pasagerii autocarului, cetăţeanul român Iulian V., în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. Acesta a declarat că a cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul, urmând să le comercializeze în municipiul Bucureşti. Cetăţeanul nu deţinea documente de provenienţă sau certificat de calitate pentru bunurile descoperite cu ocazia controlului de frontieră.

         Bunurile în valoare de 28.760 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea expertizării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. (Jurnal)