Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu –P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi sub scaunele pasagerilor şi în cala unui autocar, sute de perechi de pantofi de contrabandă…

Miercuri 2 septembrie, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România, cetăţeanul turc Muammer H., în vârstă de 46 de ani.

Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit ascunse sub scaunele pasagerilor şi în cala autocarului, 430 perechi de pantofi de sport inscripţionaţi cu numele unor firme cunoscute.

La cercetări, s-a constatat că bunurile aparţin şoferului autocarului. Acesta a declarat că intenţiona să le comercializeze în diferite pieţe din Bucureşti în vederea obţinerii de profit.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare de 43.000 lei dacă ar fi fost originale, au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanului turc i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(JURNAL)