În  zilele de 15 şi 16 mai poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

În trei din autocarele ce au fost controlate ,  aparţinând unor firme de transport internaţional, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala şi în interiorul acestora, cantitatea totală de 2.032 articole textile, încălţăminte şi parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, poliţiştii giurgiuveni au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetăţeni:  un român şi doi turci, cu vârste cuprinse între de 24 şi 47 de ani.

Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le oferi cadou prietenilor şi a le comercializa, neavând documente de provenienţă pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 220.900 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare. 

(Jurnal)