poza 3Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit, în ultimele 24 de ore, 18 persoane care intenţionau să intre ilegal în România, ascunse în mijloace de transport.

În data de 27.11.2014, ora 12.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unei autocamionete marca Mercedes, cetăţeanul bulgar, Nikolaz T., în vârstă de 37 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, polistiren expandat din Bulgaria pentru Austria.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, 12 persoane de sex masculin.

Din cercetări s-a constatat faptul că persoanele respective sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, aceştia declarând că intenţionau să ajungă în mod fraudulos în Austria.

În aceeaşi zi, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost descoperiţi şase cetăţeni de origine afro-asiatică, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, care intenţionau să intre ilegal în România.

Astfel, trei dintre aceştia au fost descoperiţi la orele 16.30, ascunşi într-un camion care transporta textile din Turcia pentru România, iar ceilalţi trei cu o oră mai târziu, ascunşi într-un camion încărcat cu marmură din Turcia pentru Moldova.

Aceştia au declarat că sunt cetăţeni afgani, că au plecat din ţara lor în urmă cu aproximativ 2 luni, au intrat ilegal în Turcia, unii pe la zona verde, alţii ascunşi în mijloace de transport, ajutaţi de facilitatori conaţionali. În Turcia au fost ajutaţi de cetăţeni ale căror date de identitate nu le cunosc, care i-au urcat în camioanele susmenţionate pe timp de noapte, tăind prelatele şi lipindu-le pe interior, fără să ştie şoferii.

În toate cele trei cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, conducătorii auto şi mijloacele de transport au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.