Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat, ascunse într-un camion încărcat cu un utilaj de sortat legume, patru bafro-asiatici . 

Marți 2 decembrie, ora 22.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui camion marca Mercedes, cetăţeanul moldovean Igor M., în vârstă de 46 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, un utilaj de sortat legume, din Turcia pentru Moldova.

În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi recusută pe interior. Procedând la verificarea camionului, în compartimentul marfă au fost descoperite patru  bărbați de origine afro-asiatică, care nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională. La cercetări şoferul autocamionului a declarat că nu ştie cum au ajuns persoanele respective în compartimentul marfă şi este posibil ca în timpul pauzei obligatorii pe care a efectuat-o într-o parcare din Turcia,  să-i fi fost tăiată prelata şi să fi fost introduşi cei patru transfugi în compartimentul marfa.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.