copii-abuzati-sexual-465x390Zilele trecute, o televiziune centrală revenea în cadrul unei rubrici, cu cazul unui învățător dintr-o cumună din județul Giurgiu, ce ar fi abuzat, cu doi ani în urmă, mai mulți  minori…Conform organelor de anchetă:  Din cercetările făcute  a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, bărbatul, de 40 ani, din localitatea Singureni, judeţul Giurgiu, ar fi racolat minori, cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani, cu care ar fi întreţinut relaţii sexuale şi ar fi realizat materiale pornografice…”, cu un aparat de fotografiat ce îl avea în posesie.

Pentru că Gabriel DEDU,  era un dascăl foarte apreciat în localitate, părinţii îşi lăsau copiii să meargă acasă la el, unde ar fi trebuit să înveţe să folosească un calculator. Odată ajunși la domiciliul dascălului, micuţii erau însă  supuşi abuzurilor sexuale, după cum arată procurorii DIICOT care au instrumentat  cazul.

Şi pentru a se asigura că elevii nu vor povesti ce li se întâmplă în locuinţa sa, învățătorul le dădea la despărţire câţiva lei sau câte o atenție (deodorante), dar nu înainte de a-i ameninţa că îi lasă repetenţi dacă vorbesc acasă despre cele întâmplate.

Învăţătorul nu folosea aparatul foto doar ca să pozeze copiii în parc. Anchetatorii spun că el îl folosea și acasă, unde îi fotografia pe copii dezbrăcaţi şi unde totodată înregistra abuzurile făcute asupra lor, după care îi punea, cu perversitate,  pe cei mici să privească imaginile. „În urma percheziţiei efectuate la locuinţa învăţătorului, au fost ridicate un laptop, CD-uri şi un aparat foto, în care au fost găsite fotografii cu victimele. În calculatorul bărbatului erau nu mai puţin de 56.000 de poze şi înregistrări video cu copii în poziţii indecente.

Aceasta este pe scurt povestea care îngrozea în 2015 opinia publică. Se pare  însă că ecourile și acum în anul 2017, iar răspunderea pentru astfel de anomalii al unui sistem putred este decontat în mod nelegitim de noul  director al DGSAPC Giurgiu, care chiar  la acel moment nu gestiona în niciun fel această situație.

 Culpa este, evident,  în primul rând  a acelui monstru cu chip de om, care mai era și cadru didactic, dar și a sistemului  care l-a tolerat …Dacă ar fi să culpabilizăm întrucâtva,  instituția, am condamna  politica opacă, a surdo-mutului , a câtorva reprezentanți ai acesteia care   refuză cu obstinență să recunoască sau să discute despre mizeriile din sistem, atunci când sunt abordați de mass media , pe de-o parte lăsând loc de speculații , iar pe de altă parte încurajându-i,  prin tăcere, pe autorii unor astfel de fapte abominabile .

(Jurnal)