migranti2-politia-de-frontiera-arad

În data de 30.09.2015, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, granule de pvc şi polietilenă, din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport cu aparatura de detecţie a persoanelor ascunse, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au observat că sonda de măsurare a valorilor CO2 indică o valoare mare a concentraţiei de dioxid de carbon în remorca TIR-ului.

Mai mult, sigiliul aplicat pe compartimentul marfă al camionului era rupt şi relipit, motiv pentru care s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse printre sacii cu marfă, unsprezece persoane, trei adulţi şi opt minori.

În cadrul cercetărilor preliminare, şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat remorca după ce a fost încărcată şi sigilată, direct de la firma exportatoare.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei unsprezece migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here