Miercuri 3 septembrie, Instituția Prefectului organizează, cu începere de la ora 11.00. o întâlnire cu toți primarii din județ, la care presa nu a fost invitată. Din surse apropiate Instituției am aflat că cele două teme ce vor fi dezbătute sunt  ”prelucrarea” Ordonanței 28/2013 privind Programul de Dezvoltare Națională și OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul.

În timp ce abordarea de către prefect a temei Ordonanței privind  migrația politică este total justificată  prin faptul că ea a venit din partea colegilor de partid ai d-nei Nina Crișu, ne referim evident la social democrați, cei ce s-au grăbit panicați să promulge această Ordonanță de Urgență  contra naturii, dezbaterile pe seama Programului de Dezvoltare Națională, nu-și justifică însă deloc acest cadru. Cum spune o vorbă românească: Ce are sula cu Prefectura?!

Iată ce spune la art. 11 cap 5,6 și 7 : (5) Consiliile județene (n-red- nicidecum Prefectura!) centralizează propunerile prevăzute la alin. (4), precum și solicitările proprii de obiective de investiții noi ce fac obiectul subprogramului prevăzut la art. 2 lit. c).  (6) Consiliile județene (n.red- nicidecum Prefecturile!) întocmesc, pe baza criteriilor de prioritizare, prevăzute în Anexa B și în urma consultării autorităților publice locale, lista cu propuneri de obiective de investiții în continuare și noi, cu încadrarea în sumele comunicate conform alin. (3). (7) Consiliile județene (nicidecum  Prefecturile!) transmit, în termen de 30 de zile, Ministerului  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice lista prevăzută la alin. (6), întocmită conform modelului prevăzut în Anexa nr. 3. 

Totodată la art. 17 alin 1 ( a și b) și alin 2, al aceleiași Ordonanțe se spune clar: Art. 17 – (1) Pentru alocarea sumelor solicitate de beneficiari potrivit art. 16,  precum și pentru solicitările proprii, consiliile județene (și NU Prefecturile) procedează după cum  urmează: a) solicită Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice până la data de 5 a lunii în curs, necesarul de fonduri de la bugetul de stat, în  completarea sumelor de la bugetul local, după caz, pentru decontarea lucrărilor  executate/serviciilor și a altor cheltuieli, conform modelului prevăzut în Anexa nr.  5 semnată de către președintele consiliului județean (Adică de Vasile Mustățea în cazul Giurgiului , nicidecum de prefect Nina Crișu!); b) solicitarea prevăzută la lit. a) va fi însoțită de centralizatoarele situațiilor  de lucrări prevăzute la art. 16 lit. b) precum și de centralizatoarele situațiilor de  lucrări pentru lucrările proprii ale consiliului județean, verificate și asumate de executant, dirigintele de șantier și beneficiar și avizate de consiliile județene, precum și de o copie conformă cu originalul a facturilor emise și nedecontate;  (2) Alocarea sumelor de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului  Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pentru lucrările executate se va  face pe baza solicitărilor, transmise în mod centralizat de consiliile județene  prevăzute la alin. (1), cu încadrarea în limitele bugetare aprobate.

Cred că v-am oferit suficiente probe pentru a vă demonstra că la această ”temă” -dezbatere,  trebuia invitat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea și poate doar din curtuoazie și d-na prefect , Nina Crișu, pe post de martor la cărat apa! Dacă invitația s-ar fi adresat  și presei locale atunci   s-ar fi risipit și stolul de suspiciuni  ce va plana asupra acestei întâlniri… Atitudinea ostilă a prefectului de Giurgiu față de jurnaliști , dar mai ales de colocatarii lor, reprezentanții Consiliului Județean , nu face decât să creeze o stare de tensiune între instituțiile statului, dar mai ales în rândul giurgiuvenilor  care gândesc simplu: Dacă ăștia nu-l iau în serios pe ditamai președintele Consiliului județean,  cine ne va lua în seamă pe noi, niște bieți cetățeni, dacă Doamne ferește pe scaunul de președinte se cocoață, Victor,  tartorul lor ? Iată suficiente motive pentru care  jurnaliștii să susțină că această ședință organizată de Instituția Prefectului este încă o acțiune reușită  a PSD Giurgiu! (Jurnal Press)

  

5 COMENTARII

  1. Daca astia scriu la comanda ce sa mai spunem de Giurgiu net, Giurgiu news care este copy paste cu Giurgiu Acum. Multi dintre giurgiuveni va maritati soarta ca traiti intr-un oras condus in mare parte de niste lichele. Ati scapat de un comunist dement Iliescu si acum sustineti tot deviati comportamentali. Traiti in haznaua din care si mancati.

  2. SA TE DOCUMENTEZI SA DAI ARTICOLE DIN LEGE PENTRU A-TI SUSTINE UN PUNCT DE VEDERE INSEAMNA SA TE RESPECTI CA JURNALIST SI SA ITI RESPECTI CITITORI. DAR PROBABIL CA PENTRU DANA, O ANIMATOARE A PSD-ULUI LEGEA NU ESTE IMPORTANTA CA ORICUM PSD-UL NU O RESPECTA SI NU DA DOI BANI. IN CEEA CE PRIVESTE ASUMAREA CELOR SCRISE, TREBUIE SA NU AI CREIER CA SA AFIRMI ASA CEVA. ALATURI DE GIURGIUVEANUL, OPINIA ACEST ZIAR CHIAR ARE UN COLECTIV DE REDACTIE, AUTORI, NUMERE DE TELEFOANE. ANONIMELE PSD-ULUI NU SUNT SEMNATE, PROBABIL SA NU SE FACA DE RUSINE CU SOPARLELE CARE SCRIU ACOLO

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.