S1720015 

Deși măsurile și modalitățile de control la frontieră sunt extrem de severe, contrabandiștii continuă să încerce să aducă în țară fel și fel de mărfuri, în general contrafăcute. Care sunt mărfurile  preferate de ei? În cazurile următoare veți afla cam care sunt produsele preferate de aceștia, în afară de țigări ce rămâne preferatul contrabandiștilor.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu ( P.T.F. Giurgiu) au descoperit recent, în două cazuri, peste 1.300 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi parfumerie, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, pe care doi cetăţeni turci şi un român au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În primul caz  poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat în data de 15 mai, ora 09.40 formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, persoanelor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţişti de frontieră au descoperit în cala acestuia, în mai multe pungi din plastic şi cutii de carton, 209 flacoane cu parfum şi 155 perechi pantofi sport, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin cetăţeanului turc Fevzi Z., în vârstă de 54 de ani, şoferul autocarului. Acesta a declarat că a preluat bunurile din Istanbul – Turcia şi urma să le predea în Bucureşti unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaşte.

Două zile mai târziu , în data de  17  mai, ora 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, persoanelor dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în cala autocarului, în mai multe pungi din plastic, 240 perechi de încălţăminte sport şi 744 articole de îmbrăcăminte (tricouri şi pantaloni), toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. În urma cercetărilor a rezultat că bunurile aparţin unei femei în vârstă de 27 de ani, cetăţean român şi unui cetăţean turc în vârstă de 44 de ani, ambii pasageri în autocar. Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat bunurile dintr-un bazar din Istanbul – Turcia şi intenţionau să le comercializeze în diferite pieţe din municipiul Giurgiu şi Bucureşti.

În ambele cazuri, existând suspiciunea că bunurile sunt contrafăcute, cu o valoare totală de 134.560 de lei dacă ar fi fost originale, acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar persoanelor în cauză li s-au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în ţară de mărfuri susceptibil a fi contrafăcute ce prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, respectiv punerea în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare. (Jurnal)