Peste 100 de hectare de păşune, zeci de hectare de teren,  drumuri şi gospodării din trei localităţi ale judeţului Giurgiu au fost inundate, în ultimele ore, după ce apele râurilor Neajlov şi Dâmbovnic s-au revărsat în urma ploilor torenţiale.

Ploile torenţiale din ultimele ore au provocat revărsarea râurilor Neajlov şi Dâmbovnic, în judeţul Giurgiu, trei localităţi fiind afectate de inundaţii. Conform unui bilanţ dat publicităţii duminică de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, în localităţile Vânătorii Mici, Iepureşti şi Bucşani au fost afectate de inundaţii 118 hectare de păşune, 35 hectare de terenuri agricole, trei livezi şi grădini, o curte şi două podeţe care fac legătura cu exploataţii agricole. De asemenea, apele s-au revărsat pe două drumuri comunale din localităţile Iepureşti, Chirculeşti şi Poarta Luncii, însă cele două tronsoane sunt circulabile.

Cea mai afectată  de inundaţii, localitate din județul nostru este comuna Bucşani, unde s-au revărsat atât apele Neajlovului, cât şi cele ale râului Dâmbovnic, inundând 100  de hectare de păşuni şi terenuri agricole. Potrivit autorităţilor locale, din fericire nu a fost necesară evacuarea localnicilor sau a bunurilor acestora.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Giurgiu, care s-a aflat sub cod galben de inundaţii, de ploaie, cantităţile de precipitaţii  au ajuns până la 25,2 litri/mp în doar  24 de ore!

Reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu spun că nivelul râurilor care străbat judeţul este sub cotele de atenţie, cu excepţia râului Neajlov, care la staţia hidrometrică Vadu Lat a depăşit cu 32 centimetri cota de inundaţie. Fluviul Dunărea are un regim de curgere normal, nivelul şi debitul situându-se sub cotele de atenţie, mai spune sursa citată. (Jurnal)