Lansându-și candidatura la funcția de președinte pe Stadionul Național, domnul Victor Ponta a reușit o performanță unică. După ce le-a purtat ghinion atâtor sportivi, la meciurile cărora a ținut să asiste, și-a purtat și sieși. Primele reacții din sport au apărut chiar în ziua turului 2 al alegerilor. Urmărind transmisiile TV, Victor Pițurcă a declarat că n-a mai văzut o asemenea înghesuială în fața unei porți românești de pe vremea când era selecționer. Mutu a spus că el a acționat dintotdeauna potrivit sloganului “România lucrului bine făcut”, precizând: “Nu m-am prezentat în viața mea la o reunire de lot fără să fi fost bine făcut”. Se anunță și câteva schimbări de organizare. Campionatul românesc se va numi Bundesliga 1. Asemenea celui argentinian, va avea două părți: Apertura și Klausura. La Liga profesionistă de Fotbal se discută deja o metodă revoluționară: gazdele și oaspeții să plătească șpăgile pentru arbitri nemțește.Cum de-a lungul existenței sale naționala Germaniei a avut doar zece selecționeri, conducerea FRF studiază o strategie prin care să-i putem prinde din urmă pe nemți la acest capitol: când va fi schimbat Anghel Iordănescu, să fie readus Victor Pițurcă.

Se vor modifica și câteva porecle în fotbalul românesc: Cristi Tănase va fi supranumit “Dödel”, Tata Puiu “Papa Huhn”, iar Reghecampf “Reghecampf”. Continuă și anchetele legate de corupția în sport. În cazul Mită din elicopter Vasile Avram a fost întrebat de instanță dacă, în varianta în care va fi condamnat, e de acord să presteze muncă în folosul comunității. Există o soluție și mai bună: în cazul în care va fi condamnat, domnul Avram să presteze muncă în folosul comunității chiar din închisoare, ținând ușa deschisă pentru următorii.

Nici primarii nu au rămas indiferenți la reușita edilului din Sibiu. De pildă, Radu Mazăre a promis că va construi în Constanța un stadion alegoric. Sorin Oprescu a afirmat că se poate chiar mai mult. Astfel, sub deviza “Ein Mann, ein Furt”, următorul stadion pe care-l va ridica în București va costa nu de două ori, ci de patru ori mai mult decât originalul din Germania.

Doar Lia Olguța Vasilescu a afirmat că nu mai are curaj să înceapă construirea unui nou stadion în Craiova, după alegerea unui etnic german ca președinte al României. Îi amintim doamnei primar că există și o metodă tradițională românească de-a înălța edificii, mai cunoscută sub numele de “Ana lui Manole”, și o rugăm să se implice cât mai adânc în construcție.

P.S. Evident, textul este un pamflet. Luați-l ca atare 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.