Ziua Persoanelor Vârstnice, ce este sărbătorită la nivel internaţional la data  1 octombrie a fiecărui an, a oferit şi personalului salariat din cadrul CAR Giurgiu prilejul de a sărbători această zi, premiindu-şi membrii. După cum ne declara preşedintele acestei instituţii, ing. Emil Câinaru, la începutul acestei luni un număr de 200 de membri ai CAR Giurgiu au primit drept cadou, câte 50 de lei fiecare.

Alte 23 de familii din municipiu care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit la rândul lor câte o primă în valoare de 300 de lei, o diplomă, câte un buchet de flori, şi o după amiază cu şampanie şi dulciuri într-un local din municipiu unde lăutarii le-au fredonat sărbătoriţilor şlagărele cu care şi-au petrecut anii tinereţii. Preşedintele Câinaru ne preciza că este al treilea an de când CAR Giurgiu organizează astfel de manifestări sărbătoreşti extrem de bine primite de către pensionarii giurgiuveni. Emil Câinaru a reamintit membrilor săi că le-a pus la dispoziţie în str. Victoriei nr. 18 un al doilea sediu în care pot găsi un cabinet medical, un coafor şi o croitorie ce le stă la dispoziţie, serviciile având preţuri modice pentru orice membru CAR.

Zilele trecute – ne mai spunea Emil Câinaru – am participat la o întâlnire, la invitaţia Institutului de Economie Socială, ce tocmai a lansat prin program POSDRU un proiect în care s-au putut implica şi o serie de CAR-uri din ţară. Noi am propus ca spaţiile ale fostei UJECOOP, ce nu au fost încă vândute şi zac fără nicio întrebuinţare, să fie reamenajate cu sprijinul acestui program şi transformate în magazine alimentare, poate chiar în viitoare Economate din care persoanele vârstnice să poată cumpăra produse la ”zero” adaos comercial.

Preşedintele CAR Giurgiu a dorit să amintească faptul că în ultima zi de luni din fiecare lună, are loc o întâlnire a Consiliului Vârstnicilor din Giurgiu Consiliu al cărui preşedinte este Marcel Vulcan, vicepreşedintele CAR Giurgiu, lansându-ne invitaţia de a participa de fiecare dată împreună cu colegii noştri din mass media la lucrările acestui for.

Florian Tincu

***La 10 ani de la prima sărbătorire a Zilei Internaţionale a persoanelor în vârstă, statisticile arată că există mai mulţi vârstnici în lume decât au fost vreodată. O persoană din zece are peste 60 de ani, iar generaţiile în vârstă se măresc mai rapid decât alte grupe de vârstă din cadrul populaţiei, estimându-se  că în anul 2050, o persoană din cinci va avea peste 60 de ani.

4 COMENTARII

  1. De ce nu va bucurati si de manevrele din interior, de mizeriile pe care le face emil cainaru angajatilor pt a scapa de ei,motivul fiind banii luati in avans pt posturile pe care le-a promis ca o sa le elibereze sau bucurati-va de facturile umflate pt anumite lucrari si cumparari inutile de imobile la suprapreturi, diferenta in buzunar la nenea cainaru. Bucurati-va ca sunt din banii vostrii !

  2. Daca faci referire la manevrele din interior inseamna ca ai aceste informatii de la o ruda sau de la un prieten/prietena care lucreaza acolo . Sau poate chiar tu lucrezi acolo si atunci spune cu subiect si predicat ce vrei sa spui, aveti curaj si asumati-va ce afirmati. Uneori aveti pretentia ca alti sa faca dreptate in locul vostru, aveti dovezi aratati-le, dar daca va lipseste curajul atunci rabdati in tacere

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.