În cadrul conferinţei municipale de presă a PNL Giurgiu de miercuri 23 mai, vicepreşedintele Ionel Muscalu a declarat, printre altele, că actualii candidaţi ai USL la Primăria Giurgiu şi Consiliul judeţean trebuie să fie votaţi întrucât sunt cei mai buni. Pe lângă faptul că sunt cei mai buni candidaţi, este firesc ca cei care au dorit schimbarea guvernelor Boc şi Răzvan Ungureanu să vadă rezultatele acestei schimbări. Analizând şansele actualilor candidaţi pentru preşedinţia Consiliului judeţean, Ionel Muscalu a precizat că „doar Constantin Buduru vine de la o organizaţie politică travestită din portocaliul PDL în Mişcarea Pentru Noul Giurgiu, dar cu toate acestea şansele sale de reuşită sunt infime. Domnul Beianu este singur, fără nici un partid- deci fără multe şanse. Când eşti independent eşti singur sau ai alături doar câteva persoane care au fost mereu alături de tine. Cam cu aceeaşi situaţie ne confruntăm şi la Primăria Giurgiu. Aici, sunt candidaţi independenţi care vor un management mai bun sau care ştiu ce fac! Poate părea că noi PNL ne lăudăm cu actualii noştri candidaţi când spunem că sunt cei mai buni.

Dar asta este realitatea avem cei mai buni candidaţi. Vasile Mustăţea este unul dintre cei mai buni senatori şi este susţinut şi la nivelul central al PNL. Este secretarul Comisiei economice şi membru în Comisia pentru agricultură a Senatului. Giurgiuvenii trebuie să ne ajute ca prin votul lor să nu mai stăm în opoziţie ca până acum. Avem nevoie de un primar de Giurgiu liberal şi de un preşedinte liberal la CJ. Candidaţii din USL au demonstrat că au făcut ceva pentru giurgiuveni, candidaţii independenţi nu.  Cred, a mai spus vicepreşedintele liberal, că „PNL şi PSD au pus prin USL să candideze doi dintre cei mai serioşi oameni pe care îi poate avea Giurgiu. Lucian Iliescu a realizat multe proiecte. Vasile Mustăţea a fost secretar al Prefecturii şi prefect. Este un om modest care locuieşte în aceeaşi casă primită de la Combinatul Chimic şi nu a fost implicat în niciun scandal.

În municipiu mai sunt oameni nemulţumiţi, dar în judeţ cetăţenii vor vota sigur USL”. Ionel Muscalu s-a referit şi la rezultatele unui recent sondaj în care primarul Lucian Iliescu se clasează pe locul doi pe ţară, după primarul din Sibiu. Primarul din Giurgiu se situează, cu 63 de procente, la egalitate cu Sorin Oprescu primarul Capitalei. Şi acestea sunt motive care să îndemne giurgiuvenii să voteze candidaţii USL, trebuie să avem un primar la municipiu şi un preşedinte la Consiliul judeţean  care să poată primi bani de la Guvernul USL. Doresc ca pe 10 iunie să fim primii pe ţară, ca să putem spune la Bucureşti că USL Giurgiu a adus 85% din voturi, iar PNL are un număr foarte mare de primari, numai aşa vom putea spera la banii de la Guvernul USL, a conchis Ionel Muscalu.

Heliade Călin