Au trecut doar 5 etape de Liga 4 şi una de categoria Onoare şi pomelnicul comisiei de Disciplină din cadrul AJF este unul consistent, stabilind un record chiar într-un interval atât de scurt de timp.

În doar 5 etape de Liga 4 şi una de Onoare:

– 232 de cartonaşe galbene, 30 cartonaşe roşii şi 2 excluderi din activitatea sportivă, plus terenuri suspendate şi amenzi usturătoare, reprezintă bilanţul trist stabilit de echipele judeţene al căror scop personal pare, până la urmă, desconsiderarea competiţiei şi mai puţin alinierea la anturajul sportiv şi modern care s-a creat în fotbalul judeţean.

Odată cu schimbarea parţială a conducerii AJF, s-a trecut la o politică sănătoasă şi adecvată în litera şi spiritul regulamentului. Dacă până mai ieri, existau echipe care comiteau nereguli şi totuşi continuau să participe în campionat, acum, la scadenţă, cine nu respectă regulile şi

nu-şi plăteşte datoriile cumulate în urma sancţiunilor disciplinare, nu mai participă, ci doar priveşte şi aplaudă sau ţine degetele încrucişate pe margine.

S-a ajuns astfel ca echipe cu tradiţie în propagarea violenţei pe terenul de fotbal să se autoexcludă din campionat prin propriile forţe malefice. Astfel, Gloria Comana, performera indisciplinei, şi-a completat singură demisia din competiţie, atunci când s-a trezit sancţionată, nu îndeajuns de aspru faţă de scandalurile create pe terenul de fotbal, cu excluderea din activitate a conducătorului antrenor Dumitrache Ion, cu suspendarea pentru doi ani a jucătorului Mirea Ion, cel ce a lovit cu pumnul arbitrul de centru, cu 8 etape de suspendare pentru un alt jucător care a încercat să lovească arbitrul (Dumitrache Valentin) şi cu terenul suspendat pentru două etape.

Gloria Comana nu a putut suporta greutatea deciziei Comisiei de Disciplină şi a decis să-şi continue activitatea fotbalistică pe terenul sintetic din localitate.

Gloriei Comana i s-a alăturat la Liga 4 Unirea Izvoarele, echipă ai căror conducători au decis să renunţe la competiţie din cauza situaţiei financiare precare.

Păcat de baza practică a acestei echipe, bază care era aproape finalizată şi adusă la nivelul uneia de Liga 3.

În ultima etapă disputată în cadrul Campionatului Judeţean s-au mai consemnat următoarele probleme:

– Meciul Podişor – Podul Doamnei, încheiat pe teren 0-1, a fost omologat de Comisia de Disciplină, la masa verde, cu scorul de 3-0 pentru Podişor, ca urmare a unei contestaţii pentru substituire, depusă la finalul jocului împotriva unor jucători oaspeţi suspecţi de a juca la alte echipe.

Hilar este faptul că jucătorii contestaţi şi-au scris numele lor real pe raport, la contestaţii, deşi ei jucau pe alte carnete. Echipa vinovată, AS Podul Doamnei, pe lângă faptul că au pierdut jocul cu 3-0, a fost amendată cu 1000 lei.

O mulţime de jucători nu

s-au abţinut de la injurii adresate arbitrilor, fără să cunoască consecinţele şi au suferit suspendări drastice şi amenzi usturătoare.

Astfel:

– Duţă Gabriel (Unirea Vânători) a fost suspendat 6 etape şi amendat cu 170 lei pentru injurii adresate arbitrului;

– Gâlcă Cristian (Adunaţii Copăceni) – 6 etape, 170 lei pentru injurii;

– Leca Ionuţ (Unirea Vânători) – 6 etape, 170 lei;

– Spânu George (AS Băneasa) – 6 etape, 170 lei;

– Măcăneaţă Mihai (AS Prundu-antrenor) – 6 etape, 170 lei

– Pentru bruscarea arbitrului: Popescu Lucian (Roneda Naipu) – 9 etape, 230 lei

– Panait Marin (Constructorul Bolintin Deal) – bruscare arbitru – 5 etape

– Petcu Dan (Dunărea Oinacu) şi State Marian (Adunaţii Copăceni) – 2 etape pentru bruscare reciprocă.

Cu privire la partida de categorie Onoare, Unirea Cosoba – Avântul Cartojani au fost luate măsuri drastice. Partida nu a mai fost reluată după pauză, deoarece, în minutul 45, jucătorul Radu Aurel (Cosoba), l-a lovit cu pumnul în faţă pe Petre Irinel (Cartojani), acesta din urmă având nevoie de ajutor medical la spitalul din Bolintin Vale, deoarece era inconstient.

Ca urmare a gestului său, Radu Aurel a fost exclus din activitatea sportivă, Comisia considerând că astfel de personaje nu pot intra pe un teren de sport.

De asemenea, echipa AS Prundu a fost penalizată cu 2 puncte deoarece nu s-a prezentat cu echipa de juniori la partida programată la Oinacu.

Bilanţul acestor prime echipe:

– 232 cartonaşe galbene;

– 30 cartonaşe roşii;

– 2 echipe retrase din competiţie;

– 2 jucători excluşi din activitate;

– 3 antrenori suspendaţi;

– o echipă cu un teren suspendat.

Aceste măsuri au darul de a îndrepta atenţia celorlalte echipe în direcţia sportivităţii şi de a trage un semnal de alarmă cu privire la fenomenul violenţei manifestat pe terenul de fotbal.

Rezultatele Etapei a VI-a

lAS Singureni – AS Scărişoara 3-0;

lUnirea Ghimpaţi – Zmeii Ogrezeni 3-0;

lConstruct Malu Spart – Avântul Floreşti 2-1;

lViitorul Vedea – Construc. Bolintin Deal 2-0;

lUnirea Vânători – AS Prundu 4-3;

lFC. Bol. Malu Spart – Silver Inter Zorile 4-2;

lVictoria Ad. Copăceni – FC Naipu 3-0

lNova Force Giurgiu – Dunărea Oinacu 7-0;

lRapid Clejani – Voinţa Slobozia 11-0

Ion ION

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.