Pentru o campanie electorală curată!

Peste doar câteva zile va fi declanșată Campania pentru alegerile prezidențiale. Iată de ce publicația noastră  doește să  facă doar câteva precizări privind modul cum candidații pot fi promovați în paginile Jurnal giurgiuvean și on line,  pe site-ul cu același nume.

Pentru o completă transparență și mai ales  pentru a nu se face niciun fel de speculații pe seama materialelor ce vor apărea în publicația și respectiv site-ul nostru, privitoare la  unul sau la altul dintre candidați, articole/ știri/ informații ce ar putea fi considerate ca publicitate electorală, mascată, am decis să nu publicăm nicio știre/declarație publică/ opinie, sau poziție a vreunuia din cei 14 candidați, decât în urma unui contract încheiat între părți (societatea editoare a publicației și partidul care susține candidatul sau candidatul în sine, în cazul independenților), sau , evident, în urma unor facturi de plată ce vor  justifica prezența acestor  materialele de promovare, în paginile publicației noastre

Trebuie precizat că atât comunicatele privind candidații cât și conferințele de presă privitoare la aceștia nu vor fi publicate gratuit, ci vor trebui acoperite prin costuri de publicitate. În cazul în care nu există această intenție nu vom participa la niciuna dintre aceste ședințe electorale.

Totodată menționăm că pe tot parcursul campaniei electorale niciun material legat de candidați nu va fi publicat în edițiile print și on line ale ”Jurnal giurgiuvean” decât atunci când situațiile impun acest lucru (contestații ale BEJ, opinii sau observații ale ONG-urilor, incidente, conflicte etc).

Sperăm că veți fi de acord ca aceste alegeri să se desfășoare sub deviza : Campania electorală nu se face pe banii presei ci pe cei ai candidaților; nu pe bani negri, ci cu plata la vedere!  Excluse motivațiile cu nu sunt resurse pentru aceste alegeri!, mai ales după lansările megalomanice din utimile zile ale unor candidați.

Pentru relații și alte amănunte puteți contacta redacția noastră la telefoanele : 0246210187 sau 0728126174 și 0722598735.