În urmă cu două săptămâni vă informam în urma unui dialog purtat cu Ion Mateescu, directorul Direcţiei Judeţene de Transport, Administrarea Drumurilor Judeţene şi Control Trafic Giurgiu (DJTADJCT), instituţie care funcţionează sub patronajul Consiliului Judeţean Giurgiu, că până la data de 15 august se va încheia campania de plombare asfaltică de vară pe toate drumurile judeţene.  Atunci vă aduceam la cunoştinţă faptul că DJTADJCT efectua lucrări intense de întreţinere asfaltică prin plombe pe mai multe drumuri judeţene de pe raza comunelor: Floreşti-Stoeneşti, Găiseni, Ulmi, Cosoba, Joiţa, Săbăreni etc. Per total, ne asigura directorul Ion Mateescu, după 15 august se va declara oficial faptul că s-a încheiat campania de plombare asfaltică, şi că pe toate drumurile publice judeţene se va putea călători în condiţii normale. Pentru a afla în ce stadiu se mai află DJTADJCT Giurgiu cu lucrările de întreţinere a covorului asfaltic, prin plombe, am purtat marţi, 6 august, un nou dialog cu domnul director Ion Mateescu. Vă redăm în continuare răspunsurile primite la întrebările noastre.

 

–         Pentru început, v-am ruga domnule director să ne spuneţi, în ce stadiu vă mai aflaţi cu lucrările declanşate în cadrul campaniei de plombare asfaltică, de vară?

— Ne aflăm în plin grafic, iar lucrările se derulează conform planificării noastre. În acest moment mai avem de reparat prin plombare Drumul Judeţean 412, drum care face legătura între localităţile Grădiştea şi Comana. Pe acest tronson lucrătorii noştri, cu utilajele aflate în dotarea Direcţiei, se ocupă cu reparaţii la îmbrăcămintea asfaltică prin plombare. Acelaşi tip de lucrări se efectuează şi pe Drumul Judeţean 507, drum care face legătura între Vama Giurgiu şi Gostinu. Intenţionăm să finalizăm în totalitate lucrările de reparaţii şi pe aceste drumuri judeţene până pe data de 12 august, şi astfel să ne respectăm promisiunea că la data de 15 august vom declara oficial încheierea campaniei de plombări asfaltice.

— După încheierea campaniei de plombare cu se vor ocupa salariaţii Direcţiei, domnule Ion Mateescu?

— După aceea ne vom împărţi efectivele în două echipe de lucru. O primă echipă se va ocupa cu tăierea vegetaţiei de pe marginea drumurilor judeţene, vegetaţie care a crescut din abundenţă în urma ploilor căzute pe parcursul ultimelor două luni. Cea de a două echipă de lucru va trece la efectuarea marcajelor rutiere. Vom începe tăiatul vegetaţiei de pe marginea drumurilor reabilitate recent: Drumul Judeţean 503A, care face legătura între municipiul Giurgiu şi localitatea Chiriacu. Vom continua pe Drumul Judeţean 411, ce leagă localităţile Comana şi Clejani, apoi pe Drumul Judeţean 504, pe tronsonul dintre Giurgiu şi Putineiu.

— Am înţeles că vă ocupaţi şi cu pietruirea unor drumauri de pe raza judeţului, este adevărat?

— Sigur că da. Chiar acum lucrăm la pietruirea şi reprofilarea Drumului Judeţean 503, drum ce leagă Giurgiu de Toporu, pe o rută paralelă cu calea ferată. Pe acest drum, acolo unde este necesar, punem refuz de ciur (pietriş) şi îl reprofilăm cu utilajele din dotare: buldoexcavator, autogreder şi cilindru compactor.

— Ce precizări ne puteţi face domnule director Ion Mateescu legate de marcajele rutiere de pe drumurile judeţene?

— Vom începe imediat şi campania de efectuare a marcajelor rutiere, acolo unde este necesar. Această operaţiune va începe la fel ca cea de la campania de plombare asfaltică, respectiv din Nordul judeţului spre Sudul acestuia. Prioritate vor avea tronsoanele pe care am efectuat reparaţii şi locurile unde se impun refacerea vechilor marcaje.

— Dar despre operaţiunea Indicatoare rutiere, ce noutăţi ne aduceţi la cunoştinţă?

— La acest capitol stăm destul de bine. Chiar săptămâna trecută am amplasat mai multe indicatoare rutiere pe Drumul Judeţean 601, drum care face legătura între localităţile Bolintin Deal şi Mîrşa, până la intrarea în judeţul Teleorman. Am efectuat deja o reevaluare a necesarului de indicatoare rutiere, care vor fi montate cu prioritate pe drumurile judeţene în zonele cu risc crescut de producere a accidentelor rutiere. Am stabilit împreună cu Poliţia Rutieră locurile în care se întâmplă cel mai des accidente. Aici vom monta indicatoare de avertizare.

— Ştiu domnule director Ion Mateescu că în cadrul DJTADJCT funcţionează şi un serviciu de Control Trafic. Ce ne puteţi spune despre activitatea sa?

— La Serviciul de Control Trafic, aşa cum am mai menţionat şi cu alte prilejuri, scopul nostru principal este acela de a preîntâmina efectuarea transportului de mare tonaj pe drumurile judeţene, de către vehicule care depăşesc norma de încărcare, ca tonaj pe osie. Prin prezenţa crescută şi permanentă a echipajelor de control pe drumurile judeţene pot să vă spun că acest fenomen s-a diminuat ca amploare. De exemplu, pe Drumul Judeţean 411, care face legătura între localităţile Călugăreni – Singureni – Iepureşti – Stâlpu, am constatat cu satisfacţie că foarte multe vehicule de transport marfă, de mare tonaj, circulă normal. Suntem prezenţi pe drumurile judeţene permanent, cu două echipaje mobile care supraveghează circulaţia şi intervine când este cazul.

— Ce aţi mai avea de precizat domnule director legat de activitatea Direcţiei pe care o conduceţi, s-au ce credeţi că nu

-v-am întrebat eu şi trebuia aflat?

— Pot să subliniez faptul că aţi atins toate aspectele muncii noastre şi vă invit să mai treceţi pe la noi şi cu alt prilej. În altă ordine de idei, ţin să mulţumesc, şi prin intermediul săptămânalului „Jurnal giurgiuvean”, primarului din comuna Singureni şi Poliţiei rurale din zona Secţiei Călugăreni pentru tot sprijinul primit pe perioada efectuării unor lucrări pe drumurile judeţene din această zonă.

— Vă mulţumesc şi vă urez succes în activitate şi timp favorabil desfăşurării lucrărilor specifice DJTADJC Giurgiu.

-Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

  1. De ce nu sa plombat toate gropile pe drumul judetean 512 intre satele Comana , Gradistea ,Budeni dl. Director Ion Mateescu (MATEO) ca la dumneavoastra la proprietati se lucreaza de zor cu persoane de la directia pe care o conduceti .
    Va rugam sa aveti respect si pentru noi ceteteni acestor sate ca sunteti platit din bani publici .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here