677374-bucurie-astraDupă un gol al adversarilor şi o bară de senzaţie, „decarul” a punctat în doar patru minute pentru o victorie memorabilă, obţinută totuşi în faţa unei echipe de rezerve.

West Ham a venit, aseară, ca un cal troian la vama Ruse. Cu celebrul mesaj paşnic din colţul de Upton Park încropit la Giurgiu, „We’re forever blowing bubbles”. Plus o echipă încropită, plină de copii şi rezerve, medie de vîrstă de nici 22 de ani, cu multe numere stabilite special pentru acest joc. Nici măcar Bilici pe bancă, suspendat.

Iar şiretlicul a mers în start. După doar trei minute de joc, Lanzini, băiat fără nume, dar cu peste 80 de meciuri la River Plate, l-a bătut pe Lung. 0-1 şi munca de la Londra era luată de la capăt!

Budescu a fost aproape să readucă Astra pe luntrea calificării. Cu un şut din unghi de Ilie Dumitrescu în SUA, primul din showul 3-2. Însă mingea a lovit doar bara!

S-a revanşat un sfert de oră mai tîrziu. Cînd a prins un „trademark” de la 20 de metri, pe jos. Fără speranţe pentru Randolph, spectator şi la prima catapultă a „decarului” giurgiuvean. La 1-1, România readucea două echipe în play-off-ul Europa League.
Iar căpitanul lui Şumudică nu s-a oprit.

A făcut 2-1 imediat, după o incursiune excelentă pe stînga marca Junior Morais. O reluare din centrul careului, printr-o Tamisă învolburată, plină de picioare engleze.

În tribună, la doi paşi de Dunăre, se cînta, în continuare, de după steaguri roş-albe. Muşcaţi de ţînţari, conduşi la general, cu bazele într-un experiment, fanii englezi erau aşa cum îi ştim. Mîndri şi luminoşi, departe de poveştile cu Millwall. Chiar şi după ce Găman a ratat, la începutul reprizei secunde, din cîţiva metri.

Dacă Maiga era atît de singur în faţa lui Lung, Budescu a avut trei locotenenţi alături. De Amorim, Boldrin şi Enache. Care l-au încercat pe nesigurul Randolph.

Însă tot Budescu a fost cel mai aproape: a încercat să facă hattrickul direct din corner, cu dedicaţie pentru jurnaliştii BBC din tribune. Mingea a căzut pe plasă.

Au intrat şi ghetele roz ale lui Alibec. Cu floricele în faţa careului, dar atît. Căci n-a înscris nici din unghi, cînd poarta era goală.
Noroc că n-a mai fost nevoie! Astra n-a mai tremurat decît la o semifoarfecă Maiga. Şi a trecut de un nume mare din Anglia. Iar azi va fi în urnele play-off-ului Europa League.

www.gsp.ro

1 COMENTARIU

  1. După circul cu „blocul locuit demolat din greşeală”,iată că Giurgiu și-a luat revanşa ca imagine cu această reușită sportivă și altele ce vor urma! Și să vezi această știre alături de o alta, în care patronul echipei este privat de libertate,și i se fac dosare peste dosare,te poți intreba de exemplu ,cati investitori străini au fost luaţi la întrebări pentru fel și fel de matrapazlâcuri și încălcarea legilor statului român,în timp ce capitalul autohton este în permanență atacat și desființat chipurile în numele”luptei anticorupţie”!? Oricum,să intre în Giurgiu autocare cu fotbaliști și suporteri englezi și să mai plece și învinși,este o mare realizare!
    FELICITĂRI ASTRA!
    FELICITĂRI GIURGIUVENI !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.