Locatarii unui număr de 124 de scări de bloc din cele 856 existente din municipiul Giurgiu au început să primească energie termică, fiind cu plata datoriilor la zi, pentru restul distribuţia energiei termice se va face în funcţie de achitarea creanţelor. “Am discutat clar cu domnul Golodin (n.r. – noul patron rus al Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica- SCUT Giurgiu după vânzarea acesteia către firma Global), avem şcolile încălzite şi am început distribuţia energiei termice şi la acei abonaţi casnici care nu au datorii şi vă spun, să fie foarte clar, acest partener, dacă nu i se plăteşte, nu furnizează acolo agent termic şi e păcat pentru că avem posibilitatea să dăm agent termic în municipiu, dar nu putem primi, dacă nu ne achităm de datorii”, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu.

El spune că, după această iarnă, centrala termică va fi preluată de municipiul Giurgiu pentru că aceasta a fost recumpărată de Consiliul Judeţean de la patronul rus şi dată în administrare Consiliului Local Municipal Giurgiu. „Această activitate va fi preluată de municipiul Giurgiu aşa cum este normal şi vom crea, din martie 2011, o nouă societate plecând de la zero cu datoriile”, a completat primarul municipiului Giurgiu. Lucian Iliescu spune că, după înfiinţarea noii societăţi comerciale pentru furnizarea agentului termic în municipiu, preţul gigacaloriei ar putea fi mai mic pentru că centrala termică a fost modernizată şi funcţionează pe gaze.

Până atunci vor avea căldură în municipiu în sistem centralizat doar cei care şi-au plătit datoriile pentru agentul termic şi numărul acestora este, la această dată, de aproximativ 15 la sută din totalul posibililor beneficiari.

AGERPRES