Nici nu s-a întors bine de la Bruxelles, că Lucian Iliescu, primarul municipiului Giurgiu, a şi reînceput “duelul” la distanţă cu Instituţia Prefectului condusă de Noruţ Stănişteanu.

Edilul-şef îl acuză pe Stănişteanu că acesta a aşteptat ca primarul să fie plecat din localitate pentru a acţiona.

Alături de “celebra” reclamaţie cu privire la cojile de seminţe din parcuri şi a rugăminţii de a lua măsuri cu maidanezii care bântuie în număr din ce în ce mai mare pe străzile municipiului, Iliescu a fost surprins neplăcut şi de faptul că Primăria a fost luată la puricat de Poliţie, tot la ordinul Prefectului.

“Acţiunile domnului Stănişteanu pe perioada în care eu am fost plecat sunt puerile şi menite să şicaneze.

Nu pot să zic că oamenii nu au ce să mănânce şi de aia preferă seminţele; pot spune însă că modul în care mănâncă şi scuipă ulterior cojile reprezintă o problemă de educaţie. Cred că domnul prefect are timp să meargă prin parcuri. Nu e rău să îşi petreacă timpul şi prin alte locuri. Eu l-aş ruga să deblocheze acele acele fonduri pentru ca toţi primarii să poată face mai multă curăţenie” a declarat Lucian Iliescu.

În privinţa problemei cu privire la câinii comunitari, Iliescu i-a sugerat prefectului de Giurgiu să aibă o iniţiativă asemănătoare prefectului Capitalei, cel care face lobby pentru o legislaţie care să aibă în vedere câinii fără stăpân. În lipsa acesteia, Iliescu crede că tot ceea ce putem face este “să îi rugăm frumos să nu se mai înmulţească şi să nu mai iasă pe străzi”.

Acesta a mai declarat că, în timp ce se afla la Bruxelles a fost sunat de către secretarul Primăriei, Petre Roşu, cel care l-a informat că Poliţia investighează modul în care au fost făcute sponsorizările din perioada Zilelor Oraşului.

“Am fost acuzaţi că am făcut nu ştiu ce afaceri cu Butoane, că am primit ajutor de la unul şi de la altul. De ce nu pune problema şi altfel? Au trecut şase luni iar bugetul este blocat. Acum oprim şi noi activitatea până in decembrie când vom avea buget?! Ne şicanează prin tot ceea ce face.

De ce prelungeşte această agonie cu fondurile alocate? Credeam că numai la Giurgiu se întâmplă asta însă mi-a fost confirmat faptul că şi la nivel naţional se întâmplă la fel pentru judeţele în care PD-L-ul nu este majoritar” a mai spus Lucian Iliescu.

Acesta nu a rămas dator şi a afirmat că îl va întreba personal pe Noruţ Stănişteanu despre scandalul de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU): “Personal vreau să îl întreb ce anume s-a întâmplat la ISU, sunt nişte zvonuri care circulă prin oraş. Lumea vorbeştea, vreau să ne lămurească şi pe noi. Lasă câinii şi seminţele domnule prefect; vezi mai bine ce se întâmplă la ISU”, a conchis primarul de Giurgiu.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

  1. stanisteanu e si el implicat in scandalul de la pompieri,si el la fel ca si conducerea ISU a bagat multi cunoscuti pe pile in cadrul pompierilor…asa ca normal e sa fie si el anchetat de DNA,pt ca si atunci era tot el prefect…rusine prefectule,esti la fel de spagar ca toti pdl-istii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.