Cu siguranță la un moment dat, v-ați confruntat cu aspectul inestetic dat de vânătăi ca urmare a unei răni sau accident. Află ăn rândurile de mai jos cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea acestor neplăceri:

Un amestec de ardei iute, piper și multă vaselină topită are efecte în cazul vindecării vânătăii dacă este aplicat direct în zona traumei.
– Arnică, musețel și coadă șoricelului, pot fi mixate împreună într-o infuzie de plante care vor acţiona împotrivă vânătăii. Acest amestec are şi proprietăți antiinflamatorii.
– Frunze de tătăneasă măcinate. O pastă din aceste ingrediente se va aplica pe zona învinețită.
– Margarina poate fi aplicată peste vânătaie pentru ameliorarea inflamației.
– Ceapa poate fi folosită doar în cazul în care nu există leziuni deschise la nivelul pielii.
– Gheața sau apa rece pot fi aplicate în zona traumei pentru că ajută la construcţia vaselor de sânge de la locul plăgii.
– Curcuma este cel mai bun remediu natural cunoscut al rănilor și leziunilor. Amestecă pulbere de curcuma într-o ceașcă cu lapte cald și se va bea în fiecare dimineață (preferabil pe stomacul gol).
– Lămâia este un alt remediu foarte cunoscut. Se taie o bucată de lămâie și se pune peste vânătaie şi se lasă să acţioneze 15 minute.
– Ceaiurile de plante. Se prepară un ceai din hamei, tătăneasă și scoarță de stejar alb și se pun cataplasme sau alte aplicații pe zona învinețită.
– Cafeaua neagră se pune peste rană și apoi se acoperă cu un bandaj iar vânătaia va dispărea în câteva zile.
– Se poate aplica zahăr sau miere peste vânătăi sau tăieturi împiedicându-se, astfel, dezvoltarea microorganismelor.
– Frunzele de pătrunjel vor fi aplicate pe rana și apoi vor fi acoperite cu un bandaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here