Omul de afaceri Ioan Niculae, cel mai mare fermier din România, cu peste 50.000 de hectare lucrate, a mizat anul acesta pe o nouă cultură. Investiția se amortizează rapid întrucât piața de desfacere este uriaşă.

După criza financiară lumea se va confrunta cu una alimentară. Cel puțin asta spun specialiștii, lucru care l-a determinat pe Ioan Niculae, cel mai bogat român conform ediției de anul trecut a Top 300 Capital, să investească masiv în acest domeniu. Principalele probleme ale lumii vor fi apa și alimentația. India, Pakistan, Vietman, Thailanda, Africa de Sud au început deja să ia măsuri concrete, spune omul de afaceri. Niculae este și cel mai mare fermier al țării, lucrând aproximativ 54.000 de hectare de teren agricol.

Pentru Niculae nu numai fotbalul i-a adus rezultate. Anul trecut a fost unul foarte bun și pentru activitățile lui în agricultură. Despre recoltele din acest an Ioan Niculae spune:  Pe partea de agricultură, am avut un an constant. Producția a fost un pic mai mică decât anul trecut. Începând de anul acesta ne-am diversificat culturile. Am luat 5.000 de hectare din cultura mare și am plantat pe ele trifoi și lucernă.  Patronul grupului Interagro și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a investi într-o fabrică pentru balotarea lucernei. Cea mai mare parte a producției de trifoi și lucernă este exportată acum în Dubai și țările arabe, cu aproximativ 250 de dolari/tonă. Niculae așteaptă un răspuns favorabil și din partea chinezilor pentru exportul de lucernă. „Ne trebuie aprobare de la guvernul chinez. Am depus toată documentația. Acum suntem în așteptarea răspunsului“, mai spune milionarul, conform celor de la capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.