f46625b2720c6ba46fe8c202f0cf0ea7_XL

          Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetăţeni români, un bărbat şi o femeie din Constanţa, care au sustras, pe teritoriul Bulgariei, unui cetăţean turc, şofer al unui autocar ce venea din Istanbul, 55.000 euro şi care, ulterior, au încercat să evite controlul de frontieră la intrarea în ţară.

 În data de 14.09.2015, în jurul orei 19.00, la P.T.F. Giurgiu, poliţiştii de frontieră aflaţi în serviciu la intrarea în România au fost sesizaţi de către cetăţeanul turc E. M., în vârstă de 29 de ani, şofer al unui autocar aparţinând unei firmei de transport persoane, cu privire la faptul că pe teritoriul Bulgariei, la aproximativ 50 km de oraşul Ruse, ghidul autocarului i-a sustras suma de 55.000 euro, ulterior urcându-se într-un autoturism în care a pornit către România.

Două ore mai târziu, pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat un autoturism marca Hyundai care, în momentul controlului de frontieră, a demarat în viteză pe altă arteră de trafic, acroşând cu partea stânga-faţă un stâlp al copertinei, încercând astfel să treacă frontiera fără a i se efectua verificările specifice.

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport, acesta fiind blocat în trafic, la aproximativ 5 km de localitatea Giurgiu, la intrarea în comuna Oinacu.

S-a procedat la legitimarea persoanelor care se aflau în autoturism, acestea fiind Marius D., în vârstă de 45 de ani şi Maria B., în vârstă de 34 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

          În urma controlului amănunţit efectuat asupra tinerei, a fost descoperită suma de 35.000 euro, iar în geanta acesteia suma de 20.000 euro.

La cercetări, persoana în cauza a declarat că în urmă cu câteva zile a plănuit cu concubinul său, şoferul autoturismului care s-a sustras de la controlul de frontieră, ca acesta să urmărească autocarul firmei unde femeia era angajată ca ghid, ştiind că urma să primească o sumă importantă de bani, pe care să o treacă, fără a o declara, prin punctul de trecere a frontierei. În data de 14.09.2015, persoana în cauză a primit de la cetățeanul turc E.M., şoferul autocarului, suma de 55.000 euro pe care a ascuns-o pe corp şi în geanta sa. Ajungând într-o parcare din Bulgaria şi profitând de neatenţia şoferului, s-a urcat în autoturismul Hyundai, condus de concubinul său şi au plecat către România.

La P.T.F. Giurgiu Rutier, numita Maria B., văzându-l în incinta P.T.F. Giurgiu pe şoferul autocarului, i-a spus concubinului să încerce să evite controlul de frontieră, pentru a nu fi depistaţi.

Persoanelor în cauză li s-au întocmit lucrări penale pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, faptă prev. şi ped. de art. 262, alin.1, C.Pen. iar suma de 55.000 euro a fost ridicată, cercetările fiind continuate de poliţiştii de frontieră, in vederea luării măsurilor legale.

 

(Imagini video www.politiadefrontiera.ro)

 

 

 

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.