autocar-bazar-giurgiu         Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în două autocare ce veneau din Turcia, numeroase articole vestimentare, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean turc şi unul român au  încercat să le introducă ilegal în ţară. 

             În data de 01.09.2016, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfasurat o actiune pe linia prevenirii și combaterii infractiunilor la dreptul de proprietate intelectuala in zona de competenta.  Cu ocazia formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, asupra pasagerilor din mai multe autocare care circulau pe ruta Turcia – România, politistii de frontiera au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocelor de transport.

Astfel, poliţiştii de frontieră au descoperit  în compartimentele marfă ale acestora, 256 articole vestimentare (rochii şi pantofi sport), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că proprietarii bunurilor sunt cetățeanul român Vasile N., în vârstă de 39 ani, domiciliat pe raza județului Argeş şi cetățeanul turc Engin D., în vârstă de 44 de ani, pasageri în autocare. Aceştia au declarat că au cumparat bunurile din mai multe centre comerciale din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa în piețele din România.

Bunurile, în valoare totală de 21.950lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevazută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here