Şeful Guvernului de la Sofia, Boiko Borisov, consideră că atât Bulgaria, cât şi România trebuie să facă parte din zona Schengen. El a precizat că, deşi continuă să existe state europene care să se opună, cele două ţări îndeplinesc toate cerinţele tehenice.

Prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisoov, a declarat vineri, în cadrul unei audieri din Parlamentul de la Sofia, că ţara sa îndeplineşte, asemenea vecinului său din nord, România, toate condiţiile tehnice pentru a putea adera la spaţiul Schengen. Politicianul bulgar a subliniat că Franţa, Germania, Belgia, Finlanda şi Olanda sunt ţările care continuă să se opună. Potrivit lui Borisov, Guvernul continuă să aplice măsuri pentru a a îmbunătăţi condiţiile de acordare de vize în ambasadele şi consulatele Bulgariei.

Declaraţiile premierului au avut loc la câteva zile după ce Meglena Kuneva, vicepremierul Bulgariei, a, declarat că România ar putea depăşi Bulgaria în procesul de aderare la zona Schengen. Aceasta a subliniat că statul bulgar trebuie să se aştepte la un raport dur din partea Comisiei Europene pe domeniul justiţie şi afaceri interne, relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.