O ştire primită prin Agerpres, luni 4 februarie, ne-a făcut, în primul rând  pe noi giurgiuvenii, să tresărim, a speranţă . Conform acesteia în cadrul unei întâlniri dintre Prefectul oraşului bulgar Ruse, Stefko Burudjiev  şi ambasadorul Romaniei la Sofia, Anton Păcureţu, acesta  ar fi  cerut (oare pentru a câta oară!) ca România să reducă taxele percepute pentru traversarea podului peste Dunăre între Giurgiu si Ruse.


Prefectul bulgar a declarat că reducerea taxelor şi eliminarea lor ulterioară, vor duce la creşterea traficului peste Podul Prieteniei conducând la realizarea unei mai bune legaturi între oraşele Ruse şi municipiul Giurgiu.

De precizat că după ce bulgarii au micşorat anul trecut taxa de pod , traversarea  podului  peste Dunăre costa în prezent 2 euro pentru un autoturism ce intră în ţară , pe rura Ruse-Giurgiu în timp ce ieşirea din ţară către Ruse este taxată cu  6 euro! Pentru autocare si camioane, taxele sunt aceelaşi în ambele direcţii şi variază între 12 şi 37 de euro, în funcţie de tonajul vehiculului. Această taxă este percepută de partea română în contextual în care carosabilul pe pod pe partea noastră este plin de gropi, neiluminat , punând în pericol vehiculele ce trec pe acest traseu. (Jurnal Press)