Cu toate că mai este ceva timp până la venirea sărbătorilor de iarnă, iată că Guvernul Boc s-a gândit să le ofere bugetarilor un ,,cadou”- diminuarea cu 15,5 la sută a salariului lunar.

Astfel că, potrivit Legii 329 privind ,,Măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din sistemul bugetar”, toate instituţiile bugetare vor fi nevoite să aleagă una dintre următoarele variante: Să acorde personalului propriu zile libere fără plată pentru o perioadă de până la zece zile lucrătoare; să reducă programul de lucru; să dispună o măsură combinativă sau să adopte o altă măsură cu efect echivalent.

Acesta a fost şi subiectul dezbătut joi, 12 noiembrie, în cadrul conferinţei de presă a preşedintelui Consiliului judeţean, Dumitru Beianu.

,,Practic avem toată largheţea pentru a găsi cea mai bună modalitate ca această economie de 15,5 la sută lunar să fie constituită şi să rămână la bugetul judeţului nostru. I-am rugat pe directorii instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean să se consulte şi să găsească o soluţie, astfel încât să nu perturbe programul de lucru. Totodată, nu pot accepta ca un angajat al unei instituţii precum DGASPC să vină şi să-mi spună că dacă aşa spune legea, poate pleca acasă patru zile şi nu mai îngrijeşte nimeni bolnavii dintr-o casă protejată sau dintr-un centru de zi. Prioritatea mea este să nu am sincope în buna funcţionare a instituţiilor din subordine,” a declarat preşedintele Dumitru Beianu. În opinia sa, asemenea măsuri trebuiau luate în perioada ianuarie – martie 2009.

,,Rămân la părerea că nu se rezolvă absolut nimic cu asemenea măsură. Dacă s-ar fi luat în prima parte a anului, poate că ar fi avut vreun impact. Acum este depăşită cu mult gravitatea situaţiei, pentru ca asemenea măsură să dea şi rezultate. Acum când deja suntem în toiul crizei şi avem probleme foarte mari, asemenea măsuri mai mult fac rău decât ajută,” a mai precizat, Dumitru Beianu.

Cristiana Macarie

1 COMENTARIU

  1. doamna cristina,oemenii de rand o duc din ce in ce mai rau si altii, cum e colegul dumneavoastra ,virgil mocanu, mai ia un salariu de la teatru valah, fara sa faca nimic, doar pentru ca intretine relatia calduta dintre beianu si cosmin cretu(directorul valahului).spuneti si dumneavoastra daca e corect.in vreme ce eu muncesc pe un salariu de 11 milioana cu vechime de 20 de ani, mi se ia 15 la suta, pe cand colegul dumneavoastra, virgil mocanu, apoape ca nici nu simte lipsa de 15 la suta avand doua salarii din care primul este la patron.sunt convins ca domnul beianu va remedia situatia mai ales ca vor veni si vremurile cand va dori si voturile noastre si atunci ne vom face ca nu intelegem daca este „pentru unii muma si pentru altii ciuma”.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.