istock_000020631102_large_70504900

 

Dovada faptului că beizadelele politicienilor noștri pun baza doar pe relațiile părinților și mai puțin pe efortul personal este rezultatul obținut recent de către fiul ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, care la examenele Evaluării Naționale, a obținut nota 7.90 la examenul de Limba și literatura română și nota 7.25 la examenul de Matematică ( la care a depus contestație, dar nota finală a rămas neschimbată). Astfel, Radu Cimpeanu a încheiat Evaluarea Națională cu o medie de 7.57, după ce a absolvit gimnaziul cu media 9:33.

Precizăm ca metodologia prevede ca „pentru lucrările care au primit inițial o nota finala mai mica decat 9,50, nota definitiva a lucrarii este cea acordata de comisia de contestații, dacă între nota inițială și nota obținută la reevaluare este odiferența de cel puțin 0,50 puncte. Daca diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă a lucrării este nota inițială„.
Cum în cazul lui Radu Cimpeanu diferența dintre note a fost de 0,1 punct, nota definitivă a ramas nota inițială, de 7.25.

Fiul ministrului Educatiei a absolvit cursurile gimnaziale la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din București. Potrivit ierarhiei mediilor de la Evaluare Nationala 2015 obtinute de elevii Liceului Teoretic „Nicolae Iorga”, cea mai mare medie de la aceasta școala a fost 9.80.

Dorind să-și demonstreze totala transparență, după terminarea examenelor de Evaluare Națională, ministrul Educației a afirmat celor de la Realitatea Tv: „Au fost zece seturi de subiecte. Am preferat să nu mă implic în procedura de elaborare a subiectelor, pentru că aș fi fost în stare de incompatabilitate, avându-l pe băiatul meu, Radu, în clasa a opta. Însă, în procedura de elaborare a subiectelor și de extragere a celor de bacalaureat mă voi implica nemijlocit. Voi asista la extragerea subiectelor și voi cere membrilor comisiei să le rezolve, să aplice baremul pentru a ne convinge că nu vor exista aspecte privind interpretarea rezolvării corecte a subiectelor„. (Jurnal)

 

6 COMENTARII

 1. Stimate autor al acestui articol dacă intitulai simplu ”Fiul ministrului Învățământului ….. ” crezi că nu îl citea nimeni (BEIZADEÁ, beizadele, s. f. (Înv.) Fiu de domn; principe. – Din tc. beyzade.
  Sursa: DEX ’09 (2009))? Crezi că nota este chiar așa de slabă? Te înșeli profund. Este munca unui copil care a învățat mai mult sau mai puțin, dar munca este a lui. Lăsați copii în pace. Părerea mea este că Jurnalul Giurgiuvean s-a înjosit prin acest articol. Sunteți dezgustători.

 2. beizadeà m. fiu de Domn (azi mai mult ironic): un beizade să se hotărască la plugărie ! AL. [Turc. BEYZADÈ, fiu de beiu].

  Sursa: Șăineanu, ed. a VI-a (1929) | Adăugată de LauraGellner
  Relaxeaza-te prietene , atata incrancenare este inutila, ca un onest cetatean priveste lucrurile cu mai multa detasare. Pt cetateanul de serviciu

 3. Dacă o absolventă de liceu este fiica unui fost președinte de CJ bineînţeles că pentru unii este”o beizadea”și trebuie tratată ca o hoata și ca o infractoare.Asa au prezentat ieri toate televiziunile de știri cazul din judeţul Mehedinți,unde”eleva” a primit prin căști rezolvarea subiectului de la fosta directoare”,la fata locului a venit imediat un echipaj compus din doi poliţişti şi un procuror (?),și ce să vezi,o puștoaică de 14 ani l-a agresat pe un polițist,adică sora elevei ! Abia seara târziu o televiziune de ştiri mai serioasă a dat câteva imagini cu un interviu luat fetei -beizadea,o fată frumoasă ca toate absolventele care dau BAC-ul,zicea că a fost controlată corporal și nici urmă de aparate de ascultare,a intervenit la telefon și directorul liceului care a confirmat faptul că nu a fost vorba de nicio fraudă.Cineva a dat o alarmă falsă,ca cei cu bombele,organele s-au mobilzat de îndată (să nu explodeze clădirea liceului),dar cel mai grav este comportamentul reporterilor,care nu mai au răbdare,să transmită cât mai repede,nu contează dacă este adevărat sau nu,dar este vorba despre fiica unui fost „baron”PSD,al cărui nume a fost legat de Ponta.Fiindcă și eu am o fiică de 16 ani,le doresc celor care umblă cu denunțuri,minciuni și diversiuni,implicând minori în ura lor fata de anumite persoane fizice,să pățească și ei la fel!

 4. Suntem mai atenti la forma decat la fond, suntem deranjati de atacurile la membrii PSD, dar nu realizam ca acest ministru alaturi de alti au distrus sistemul de invatamant incepand cu Abranburica si terminand cu actualul ministru. Sunt atat de prosti incat nu realizeaza ca politicile lor defectuoase care denota prostie, non valoare, nepotism intr-o zi le-ar cade victime chiar copii lor. Multi dintre oamenii politici sunt niste mutanti ai acestui sistem prin pagiaturile tezelor, prin cumpararea diplomelor si infintarea unor Universitati de tipul Spiru la Giurgiu, o fabrica de harti inutila. Sariti la gatul jurnalistilor dar nu constatati ca generatiile voastre sunt din ce in ce mai nepregatite, iar sistemuyl de invatamant este politizat fiind o fabrica de prosti. Elevii buni sunt produsul orelor de meditatii, a banilor munciti cu greu de parinti. Multi pleaca in afara iar noi ramanem cu viitori asistati sociali.

 5. Domnule Mircea, (probabil esti autorul acestui articol) jurnalismul este o profesie nobilă cu o deontologie aparte. Îmi pare rău că pierd timpul cu dumneata dar nu mă pot abține și postez. Stimate domn eu când greșesc îmi asum. Dar când pui știrea despre un copil care a făcut ”suprema greșeală” să ia o nota care zic eu este destul de buna pentru un copil normal, mi se pare o mare greșeală din partea unui jurnalist. Ce note ai obținut dumneata? Ia spune. Poate îți compunem o odă pentru geniul dumitale.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.