Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu ( P.T.F. Calafat) au întocmit dosar penal unui cetăţean estonian care a încercat să achite taxa de pod cu o bancnotă  falsă.

 În data de 03.09.2014, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul eston Serghei U., în vârstă de 36 ani, la volanul unui autocamion cu remorcă marca Volvo. După efectuarea controlului de frontieră, lucrătorii noştri au fost sesizaţi de către casierul de la casa de taxare că şoferul camionului a oferit pentru plata taxei de pod o bancnotă de 100 de euro care prezenta suspiciuni de fals. Cetăţeanul estonian a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă, el achiziţionând-o în urmă cu câteva zile de la o casă de schimb valutar.

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.