thumbnailJoi 24 septembrie, în jurul orei 06.00 dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au fost sesizaţi de către un lucrător al unei case de schimb valutar situate în zona P.T.F., cu privire la faptul că un cetăţean bulgar a încercat să schimbe în lei românești, o bancnotă de 100 de euro falsă.

          În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii  Poliției de frontieră , s-a constatat faptul că persoana este cetăţeanul bulgar ( Mehmedov F), în vârstă de 49 de ani. În urma examinării bancnotei a reieşit faptul că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice.

          Bărbatul a declarat că a primit bancnota de la un alt șofer ale cărui date de identitate nu le cunoaște, căruia i-a schimbat-o în 5 bancnote de 20 de euro,  neștiind că aceasta este falsă.

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate.

(Jurnal)