Avocatul Poporului a anunţat că va face o anchetă în întreg sistemul penitenciar pentru a verifica condiţiile de detenţie în raport cu respectarea drepturilor omului. Sursa citată a mai precizat că raportul întocmit va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului.

Avocatul Poporului a menţionat, într-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu şi va realiza o anchetă în întreg sistemul penitenciar din România, în urma unei campanii iniţiate de un post de televiziunea, fără a preciza că era vorba de  realitatea.

„Ancheta vizează condiţiile de detenţie din penitenciare, în raport cu respectarea drepturilor omului şi se va finaliza cu întocmirea unui raport special al Avocatului Poporului cu privire la situaţia din penitenciare, raport ce va fi înaintat Parlamentului şi Guvernului”, precizează sursa citată. Acest lucru s-a întâmplat după ce postul tv indicat a redat acuzația fiicei unui condamnat care susţine că la Penitenciarul Giurgiu deţinuţii nu ar mai fi avut apă caldă de aproape o lună.

„Mâncarea pe care o primesc este execrabilă, nici porcii nu ar putea să o mănânce, apa este cu nisip. Referitor la condiţiile de igienă, apă caldă nu au mai primit de la Revelion. (…) La aer sunt scoşi doar o oră şi jumătate, deşi legea prevede pentru regimul închis 3 ore dimineaţa şi 3 ore seara”, a scris Mihaela celor de la realitatea
Avocatul Poporului a mai anunţat că a întreprins şi în trecut demersuri privind situaţia din penitenciare. (Jurnal)

2 COMENTARII

  1. Poate cu acest prilej ar fi bine să se elucideze și știrea învăluită în mister din 2012,potrivit căreia o doamnă judecătoare de la CCR ar fi fost amenințată cu moarea de un deținut din Penitenciarul Giurgiu,chiar când aveau loc procedurile de suspendare a fostului preşedinte,și când un vot al unui judecător din onorabila curte conta mai mult decât un întreg parlament.Poate opinia publică ar fi interesată de deznodământul faptei cu pricina!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here