Apropierea sezonului rece a determinat conducerea Direcţiei Judeţene de Transport Giurgiu să pună în aplicare zicala populară „omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie”. În aceste condiţii, la această dată, după cum ne spunea directorul Direcţiei Judeţene de Transporturi, Ion Mateescu, toate utilajele de intervenţie în caz de căderi masive de zăpadă sunt pregătite să intervină, stocul de material antiderapant fiind deja asigurat. O altă problemă – deloc nouă – pe care trebuie să o rezolve angajaţii DJT Giurgiu, este cea legată de transportatorii de minerale şi agregate minerale (maşini aparţinând balastierelor). În această privinţă, preciza Ion Mateescu, se află în lucru, la Consiliul Judeţean, un proiect de hotărâre cu privire la stabilirea unor taxe pentru utilizarea, de către maşinile de mare tonaj, a drumurilor judeţene.

„Încă nu s-a stabilit cuantumul acestei taxe, dar am ajuns la concluzia că noua taxă ar trebui instituită din cauză că maşinile aparţinând balastierelor utilizează drumurile judeţene, pe care le deteriorează – preciza Ion Mateescu. Cel mai probabil, la următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean se va aproba o asemenea taxă, necesară întreţinerii sau chiar reparării unor sectoare de drum judeţean, afectate de activitatea balastierelor de pe raza judeţului. Sunt sigur că multor patroni nu le va conveni această taxă, dar trebuie să înţeleagă faptul că nu există altă posibilitate de a întreţine sectoarele de drum pe care dumnealor le distrug cu maşinile de mare tonaj!”, mai spunea directorul Direcţiei Judeţene de Transport Giurgiu.

Dacă va fi aprobată, taxa ar urma să intre în vigoare imediat, iar fondurile încasate, sub forma unor abonamente pentru diverse perioade de timp, vor fi utilizate exclusiv pentru întreţinerea sau repararea drumurilor judeţene care necesită asemenea operaţiuni.

Oana CĂLIN