Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au depistat două autoturisme, un Mercedes ML şi un Fiat Ducato în valoare de aproximativ 84.000 lei, care figurau ca fiind furate din Germania, respectiv Italia.

În data de 09.08.2013, ora 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar Aliev M., în vârsta de 24 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes ML.

Poliţiştii de frontieră au procedat la verificarea specifică în bazele de date, ocazie cu care au constat că autoturismul figurează ca fiind furat din Germania din data de 26.03.2013. Persoana în cauză a declarat că autoturismul aparţine unui prieten de-al său stabilit în Germania, iar el avea rolul de a transporta autovehiculul până în Bulgaria contra sumei de 200 euro.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Viorel I., în vârsta de 54 ani, care conducea un autoturism marca Fiat Ducato.

Lucrătorii noştri au procedat la verificarea specifică în bazele de date, ocazie cu care au constat că autoturismul figurează ca fiind furat din Italia din data de 08.07.2013. Persoana în cauză a declarat că autoturismul aparţine unui prieten de-al său stabilit în Italia care i l-a împrumutat pentru o perioadă şi nu avea cunoştinţă despre faptul că acesta este furat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, respectiv tăinuire la furt, iar autoturismele în valoare totală de 84.000 lei au fost indisponibilizate la sediul I.T.P.F. Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here