Două persoane şi 70 de animale dintr-o gospodărie au fost evacuate preventiv în localitatea Vânătorii Mici din judeţul Giurgiu, iar echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) şi angajaţi de la Administraţia Naţională „Apele Române” s-au mobilizat, în noaptea de marţi spre miercuri, pentru ridicarea unui dig de protecţie din saci de nisip în localitate.

De azi noapte, de la orele 3,50, în localitatea Vânătorii Mici a început ridicarea unui dig de protecţie pentru şase locuinţe în urma creşterii apelor râului Neajlov şi, totodată, au fost evacuate preventiv şi duse în spaţiile puse la dispoziţie de primărie două persoane şi 70 de animale mici din localitate”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt a ISU Giurgiu, Mădălina Boţoroagă.

Potrivit acesteia, pentru acţiunea de construire a digului au fost puşi la dispoziţie 10.000 de saci cu nisip, sunt implicate 28 cadre militare de la ISU şi 25 de lucrători de la „Apele Române”, precum şi Comitetul local pentru situaţii de urgenţă.

În judeţ sunt afectate în urma inundaţiilor 1.072 ha terenuri agricole, 1.010 ha păşune şi 620 ha păduri, 170 curţi şi grădini şi trei podeţe în 12 localităţi din cele 54 din judeţ.

În judeţul Giurgiu ploaia s-a mai oprit, dar este în vigoare în continuare un cod galben de inundaţii pe râurile Neajlov şi Sabar şi un cod portocaliu de inundaţii pe râul Neajlov între localităţile Moara din Groapă şi Călugăreni. (AGERPRES)