646x404De mai bine de un an publicaţia noastră sesizează aproape lunar un aspect care tinde să devină – în municipiu – un adevărat fenomen. Este vorba despre autoturismele care în ciuda semnelor de circulaţie, indicând interdicţia staţionării pe zona staţiilor de autobuz, continuă să sfideze aceste norme. Directorul societăţii Tracum SA Giurgiu, Andrei Ovidiu,  ne preciza că aproape toate zonele importante din municipiu sunt uzurpate de conducători auto care nu au niciun chef să respecte legea, creând situaţii de haos pe carosabil, în orele de vârf ale zilei, cât şi ambuteiaje ce pun în pericol atât siguranţa pasagerilor ce urcă sau coboară din autobuz cât şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic. Iată şi zonele în care acest aspect este sesizat aproape zilnic de cetăţeni:

– Bloc Turn (strada Tineretului). După cum ne declara directorul Tracum, aceasta este o zonă în care taximetriştii, deşi au spaţiul destinat exlusiv lor, îşi aliniază deseori maşinile în staţia aparţinând staţionării autobuzului.

– În apropiere de Piaţa centrală, în faţa magazinului Ambianţa este un alt punct cu probleme. Andrei Ovidiu reclama faptul că taximetriştii aflaţi în imediata apropiere, procedează aici la o adevărată vânătoare de pasageri, sugerând  autorităţilor locale să dispună amplasarea staţiei de taximetre la o distanţă care să evite această concurenţă neloială, creată. O concurenţă care grevează totodată încasările societăţii, respectiv resursele proprii ale Primăriei şi odată cu ele nevoile noastre, ale contribuabililor.

– Spaţiul destinat mijloacelor de transport în comun din faţa magazinului Billa este la rândul lui prilej de iritare pentru conducerea Tracum, dar şi pentru pasageri, autobuzele fiind nevoite de multe ori să oprească mai departe de locul ce le este destinat din cauza aceloraşi taximetre sau a unor conducători auto ”nesimţiţi” ce îşi abandonează ore în şir maşinile pe aceste zone.

– Acelaşi fenomen este întâlnit şi în zona Paty Bar (şoseaua Bucureşti),  dar şi în zona străzii 23 August, staţia adiacentă magazinului alimentar Pizza Roma, unde odată cu începerea anului şcolar staţia de autobuz devine o parcare ad-hoc pentru tot felul de tineri teribilişti certaţi cu normele bunelor maniere în trafic.

* * *

După cum mai preciza directorul Andrei Ovidiu, în majoritatea cazurilor expuse în rândurile de mai sus , ”eroii ”acestor nedorite şi ilegale staţionări sunt tineri cu maşini de fiţe ce vor să-şi etaleze caii putere, trecătorilor. Până când poliţia locală şi cea rutieră vor reglementa acest aspect sugerăm cetăţenilor ca de fiecare dată când sunt martorii unor astfel de cazuri, să ne trimită mesaje cu situaţiile create, cu numerele de înmatriculare ale autoturismelor respective, cu data şi ora la care s-a petrecut evenimentul şi chiar cu fotografii care vor fi publicate de noi la rubrica deja consacrată: ”Mitocanii şoselelor”!

Florian TINCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here