Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a au început luni simularea examenelor de Bacalaureat, cu testarea la Limba şi literatura românã. Miercuri, aceştia susţin simulare la Proba obligatorie a profilului, adicã Matematicã sau Istorie. Accesul elevilor în sãlile de simulare este permis pânã la ora 8:30. Probele încep la ora 9, moment în care, în fiecare salã, vor fi distribuite subiectele. Liceenii au la dispoziţie trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor, pentru a rezolva problemele. Notele obţinute la simulare nu se contestã şi, ca regulã, nu se trec în catalog, decât ca urmare a unei cereri scrise din partea elevului.
La Giurgiu, prezenţa la prima probã a simulãrii de BAC, limba şi literatura românã, a fost în jurul valorii de 85%, dupã cum urmeazã: la clasa a XI-a, din 1.314 elevi înscrişi, inclusive elevii de la învãţãmântul seral şi cel cu frecvenţa redusã, au fost prezenţi 1.129, ceea ce a însemnat un procent de 85,92%. La clasa a XII-a, din 1.292 de elevi înscrişi, au fost prezenţi 1.094, procent – 86,67%.
Deşi a fost doar o simulare, unii elevi nu au luat-o în serios, cum a fost cazul unui elev de clasa a XII-a de la un liceu din municipiu, care a fost eliminate din examen din cauza deţinerii şi folosirii telefonului mobil în timpul probei.
(Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.