În judeţul Giurgiu se estimează că vor fi înscrişi în clasa I a anului şcolar următor 2.805 elevi în 134 de clase, numărul acestora fiind în scădere faţă de anul şcolar în curs, pentru care au fost înscrişi 2.889 de elevi în 148 de clase.

Patru şcoli urmează să fie comasate iar elevii să îşi desfăşoare activitatea în şcoli din localităţile apropiate, ca urmare a reducerii numărului de norme şcolare pentru cadrele didactice, dar şi a numărului de elevi. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu, în această situaţie se află şcolile din localităţile Comasca şi Braniştea, ale căror elevi urmează să se deplaseze cu microbuzele la şcoala din comuna Oinacu, şcoala din localitatea Pietrişu, elevii de aici urmând a se deplasa la Găujani şi şcoala din localitatea Chiriacu, elevii urmând să meargă la şcoala din localitatea apropiată, Izvoarele.

Inspectoratul Şcolar Giurgiu a precizat că deplasarea elevilor la noile şcoli se va face cu microbuzele şcolare, dar suplimentarea numărului acestora nu este necesară pentru că distanţele între localităţi sunt mici şi se va putea asigura transportul elevilor cu vehiculele existente.

În şcolile care se vor desfiinţa, vor rămâne să funcţioneze deocamdată grădiniţele, autorităţile urmând să le găsească, eventual, şi o altă destinaţie.

AGERPRES pentru JGR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here