cumparatori-piata-centrala-giurgiuCu ce este otrăvită  populaţia

Tot mai mult, în ultima vreme, cumpărătorii se îndreaptă instinctiv sau nu spre legumele și fructele produse în România. Nu întâmplător pentru că  au înțeles care este conținutul celor venite din import.

 De anul viitor România va intensifica verificările la frontieră pentru depistarea reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele care provin din state care nu fac parte din Uniunea Europeană. Ministrul Agriculturii declara că pentru produsele ieftine care ajung pe piaţa românească sunt utilizate pesticide interzise în spaţiul comunitar. Reprezentanţii Federaţiei Agrostar afirmă însă că şi produsele româneşti ar trebui verificate. Ministrul a anunţat că va reintroduce controlul la frontieră pentru reziduurile de pesticide, de produse chimice, pentru că,  în cazul multor produse  care ajung pe piața românească sunt utilizate pesticide interzise pe piața europeană, amintind  cazul de acum câțiva ani al unor transporturi de grapefruit din Turcia. 

Cele mai toxice legume de import

În ultimii doi ani, cele mai multe probleme au fost depistate de către specialiştii fito-sanitari la importurile de ardei capia, pere şi grapefruit din Turcia. Apicultorii români s-au plâns în această vară  chiar și de faptul că le mor albinele din cauza cantităţii prea mari de pesticide folosite în agricultură. Așa că giurgiuveni, când alegeți produsele pe care le doriți în aceste zile de sărbătoare pe mese verificați mai întâi de unde provin! 

(Jurnal)