Câţi dintre dumneavoastră v-aţi gândit că la bordul maşinii pe care o aveţi există un…”spion”! Cu siguranţă, nimeni nu s-a gândit la aşa ceva până în clipa în care o firmă a apelat la specialişti în domeniu pentru a afla dacă în parcul auto se află maşini implicate în accidente rutiere.

Ceea ce au aflat  în urma testelor, nu numai că i-a mirat, ci i-a şocat pur şi simplu. Niciodată nu ar fi crezut că o maşină poate înregistra şi arhiva toate convorbirile telefonice pe care le-a avut în maşină fostul proprietar. Convorbirile telefonice sunt salvate de bordul maşinii dacă ai un sistem Bluetooth – hands-free care se integrează perfect în interiorul oricărui vehicul, indiferent de marcă. Toate maşinile care au fost conectate la un sistem automatic de bord (hands-free) şi au fost sincronizate cu telefonul mobil, pentru a putea răspunde la el din comenzile de bord, a înregistrat toate convorbirile şoferului.

Ce e de făcut…?!

Se recomandă ca atunci când decizi să vinzi maşina, utilată cu acest sistem, să resetezi calculatorul de bord al maşinii, altfel ţi se vor afla toate secretele din conversaţiile telefonice. Un informatician bun poate descoperi cu uşurinţă toate aceste date din sistemul automatic de la bordul maşinii şi nu se ştie niciodată unde ajung aceste informaţii…

(Jurnal)