Sfântul Nicolae este celebrat de creștinii ortodocși în data de 6 decembrie. Această zi este una plină de tradiții și obiceiuri din popor. Totodată este și ziua de Moș Nicolae. Fiind o zi marcată cu cruce roșie în calendar, iată ce îți este interzis să faci.
În credinţa populară Sfântul Nicolae mai este cunoscut şi sub numele de San-Nicoară. Se spune că el păzeşte soarele care încearcă să se strecoare pe lângă el pentru a ajunge la tărâmurile de miazănoapte pentru a lăsa lumea fără căldură şi fără lumină.
1. Este interzis să fii zgârcit.
În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.
2. Nu îți este permis să te cerți sau să te contrazici cu cineva
În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie.
3. Nu trebuie să uiți de cei săraci
Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.
4. Este interzis spălatul hainelor
Nici de mână şi nici folosind maşină de spălat. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu.
5. Nu ai voie să fii nepăsător
Nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi linişteşti pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioadă.
6. Nu uita să te speli pe față cu zăpadă, dacă a nins afară
Se spune că Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, iar acest cal este simbolizat de prima ninsoare care apare în jurul datei sfântului. Este bine să te speli pe faţă cu zăpada, dacă a nins, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.
7. Nu uita să spui o rugăciune înainte de a-ți pregăti ghetuțele pentru Moș
Se spune că rugăciunea ajută la înfăptuirea dorinţelor noastre, mai ales dacă este rostită din toată inimă.
(Jurnal)

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.