Joi, 29 ianuarie, de la ora 17.30, în Sala de spectacole a Centrului cultural local ”Ion Vinea” va avea loc primul concert educativ pentru elevi din acest an. După cum ne-a declarat profesorul și dirijorul  Virgil Pețanca, concertul este susținut de Orchestra de suflători ”Valahia” aparținând  Centrului cultural local ”Ion Vinea”, instituție care funcționează cu sprijinul nemijlocit al Primăriei și Consiliului local Giurgiu.

Primul nostru concert din 2015 se adresează elevilor din școlile gimnaziale și liceele din municipiu, a declarat dirijorul Virgil Pețanca, și are o tematică specială ”Timbrul instrumental”. Este o tematică mai largă, în care sunt expuse prin explicații teoretice și practice susținute în fața participanților la concert toate cele trei calități ale sunetului muzical. Exemplificarea va fi realizată pe fiecare familie de instrumente muzicale, în parte, cum ar fi: clarinetul, fligornul, trompeta, eufoniul, basfrigonul, saxofonul, cornul, trombonul, tuba, secția simfonică etc. După aceste exemplificări teoretice și practice vor fi abordate în ansamblu mai multe genuri muzicale, pe care elevii ar trebui să le cunoască întrucât sunt cuprinse în programa lor școlară. Vor fi interpretate lucrări muzicale ale unor compozitori celebri români și universali, lucrări specifice următoarelor genurile muzicale: marș, polkă, vals, muzică ușoară și muzică de factură cultă.

Sperăm ca prin astfel de concerte educative, pe care dorim să le realizăm cât mai des în acest an, să atragem spre muzica bună tânăra generație și astfel să ne asigurăm încă de pe acum publicul de mâine, ne-a  mai spus profesorul Virgil Pețanca, directorul Centrului cultural local ”Ion Vinea” și totodată dirijorul Orchestrei de suflători ”Valahia”.

(H.CĂLIN )                                         

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.