Stoica Viorel (Lelele) , prim vicepreşedintele Asociaţiei rromilor răspunde site-urilor care îi reclamă întâlniri de taină cu lideri marcanţi ai partidelor locale

Lelele: “Îi invit pe toţi cei care au scris despre mine că am cazinouri în Spania să încaseze ei profiturile în locul meu…!”

Scriam cu o săptămână în urmă  despre iniţiativa de reconfigurare a Asociaţiei rromilor din Giurgiu, aflată acum sub o nouă administrare, aşa cum ne declara atunci noul ei prim vicepreşedinte, Stoica Viorel, căruia apropiaţii îi spun Lelele. Pe fondul nemulţumirilor generale manifestate în întreaga ţară, dar şi al  problemelor sociale majore  cu care se confruntă o mare parte a acestei etnii în municipiul şi judeţul Giurgiu reconstituirea Asociaţiei a fost salutată de cei aproape 2000 de membri ce şi-au depus deja adeziunile. Văzându-ne surprinşi de numărul mare de participanţi la întâlnirile membrilor  Asociaţiei, desfăşurate în localul din strada CFR, locaţie ce ţine deocamdată loc de sediu al Asociaţiei, Stoica Viorel  ne spunea: “Aceste întâlniri se petrec aproape zilnic. Oamenii sunt extrem de satisfăcuţi că în sfârşit au şi ei o structură organizatorică menită să-i reprezinte şi să apere interesele comunităţii rromilor locali.”

Întrebat dacă este adevărat că s-a întâlnit cu anumiţi lideri de partide şi reprezentanţi ai autorităţilor locale Stoica ne-a spus: “ Da. Aşa cum v-am declarat la prima noastră întâlnire cu jurnaliştii publicaţiei d-stră, suntem deschişi oricărei colaborări cu orice formaţiune politică. Primii cu care am discutat au fost reprezentanţii Partidului Naţional Liberal Giurgiu, partidul cel mai  puternic pe plan local, făcând parte din USL, gruparea întrunind majoritatea sufragiilor din municipiu. Am prezentat acestora programul nostru pentru  următoarele luni, solicitând sprijinul în identificarea şi rezolvarea problemelor acestei minorităţi deloc de neglijat ca număr. Este adevărat că am dialogat şi cu un reprezentant al PSD Giurgiu, dar şi cu liderul local al PP Dan Diaconescu, ba chiar şi cu liderul Partidului aflat la guvernare, preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, partid în care sunt şi eu membru încă din 2009. Asta nu înseamnă însă că această Asociaţie o să aibă o anumită orientare politică sau că va fi partizana vreunei fromaţiuni. Scopul ei declarat încă de la început este de a servi exclusiv  interesele comunităţii rrome şi nimic altceva. ”

Viorel Stoica ne mai spunea că în Asociaţie fiecare este liber să aibă orice fel de convingere politică şi că în cadrul ei se regăsesc deopotrivă, membri din toate partidele ce au reprezentare la nivel local. În privinţa speculaţiilor făcute pe anumite site-uri media locale, cu privire la o întâlnire de taină dintre el şi Prefectul de Giurgiu, Robert Cristoi, acesta a spus:” Prefectul a intrat în clubul pe care eu îl administrez alături de alţi prieteni ai săi ca simplu client. Nu cred că prefectul şi-ar permite ca întâlnirile oficiale să le aibe prin cluburi. Ciudat este că imediat  ce am resuscitat această Asociaţie am devenit dintr-odată vizibil, şi totodată subiect de can-canuri pentru nişte aşa zişi jurnalişti ce n-au venit măcar odată să dialogheze cu noi, mulţumindu-se să facă presă după ureche. S-a speculat că aş avea cazinouri în Spania şi Italia. Îi rog pe cei care au scris asta să ridice ei în locul meu sumele de bani câştigate de mine din aceste afaceri. Nu m-ar fi deranjat dacă spuneau că am un verişor , Stan, care este actualmente unul din cei mai prosperi oameni de afaceri români din America. Este adevărat.  La fel de urâtă şi de neadevărată este însă şi afirmaţia că eu, Stoica Viorel aş fi negat vreodată că sunt ţigan, că aparţin acestei etnii de care nu mi-a fost şi nu îmi este ruşine. Este unul dintre motivele pentru care am dorit refacerea acestei Asociaţii care să îi determine pe cei din această comunitate să-şi redobândească demnitatea. Dorim în acelaşi timp ca ţiganul să nu mai cerşească pentru a trăi. Dar pentru a rezolva aceste probleme trebuie să fim sprijiniţi în demersul nostru colectiv.” Stoica a mai precizat că oricine este interesat de a se implica şi a da o mână de ajutor comunităţii rromilor , este bine primit în Asociaţie, “indiferent dacă aparţine sau nu acestei etnii”. Ceea ce ar trebui să fie înţeles de toată lumea, în ceea ce mă priveşte, este faptul că sunt un ţigan onest care  munceşte alături de întreaga familie, din zori şi până seara, 7 zile pe săptămână, pentru a avea un trai decent. Şi diplomele obţinute de firma pe care o conduc vorbesc singure despre acest lucru…” – a mai precizat prim vicepreşedintele Asociaţiei rromilor Giurgiu.

Irina Cutin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.