IMG_20150904_115422Săptămâna trecută, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a defăşurat o campanie de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU TINERI al asociaţiei pentru anul 2015.

În cadrul campaniei de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare, respectiv caiete dictando, caiete de matematică, pixuri, creioane, mai multor copii nevoiaşi, din grupuri sociale defavorizate, de sărăci, cu mai mulţi copii, romi. Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de membrii asociaţiei şi de voluntari ai acesteia, cadre didactice de la Şcoala ,,MIRCEA CEL BĂTRÂN’’, copiii respectivi fiind, în principal, locuitori defavorizaţi social ai cartierului ,,Istru’’ din Giurgiu.

În această campanie de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar,  conf. univ. dr. Mariana Iancu a purtat convorbiri individuale şi discuţii de grup cu elevii şi părinţii prezenţi la acţiune pentru a preveni abandonul şcolar, aceasta fiind o problemă în învăţământul giurgiuvean şi nu numai.

Fiecare participant la proiect a primit şi câte o carte de vizită, în vederea comunicării pentru facilitarea rezolvării problemelor de abandon şcolar, a problemelor sociale de către ASOCIAŢIA IANCU MARIANA

Aşa cum declara publicaţiei noastre preşedinta asociaţiei IANCU MARIANA în această toamnă vor continua acţiunile de implementare a proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA” în cadrul parteneriatelor cu scoli şi licee din Giurgiu.

Conf. Univ. Dr. Mariana Iancu,

Preşedinte ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA