Aproximativ 1.500 de hectare de terenuri agricole, păduri şi păşuni sunt inundate în judeţul Giurgiu în urma precipitaţiilor căzute în ultimele zile.

„La această oră sunt inundate 305 hectare de terenuri agricole, 780 hectare de păşune şi 370 hectare de pădure şi mai sunt afectate patru podeţe şi trei drumuri comunale pe care apa este deversată pe o lungime totală de doi kilometri”, a declarat marţi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, Mădălina Bocioroagă.

Ea spune că mai există un drum comunal necirculabil din cauza inundaţiilor, cel între localităţile Iepureşti şi Chirculeşti, dar se poate circula pe varianta ocolitoare din localitatea Băneşti.

Din noaptea de luni spre marţi plouă torenţial în judeţul Giurgiu, cele mai mari cantităţi de apă din precipitaţii fiind înregistrate în localitatea Mârşa – 17,2 l/mp şi în municipiul Giurgiu 18,5 l/mp.

Ca urmare a ploilor căzute din ultimele ore a mai fost inundată curtea unei societăţi agricole din satul Podul Doamnei localitatea Clejani, iar pentru evacuarea apei de acolo a intervenit Garda „Roata de Jos” a ISU Giurgiu.

Pe raza judeţului Giurgiu e în vigoare un cod galben de inundaţii pe râurile Neajlov şi Sabar, precum şi pe râurile mici din Bazinul Argeşului şi încă un cod portocaliu de inundaţii pe râul Neajlov pe sectorul cuprins între localităţile Vadu Lat şi Călugăreni. AGERPRES