Cel mai important subiect al conferinţei de presă a Organizaţiei municipale PNL de miercuri, 20 februarie, preciza purtătorul de cuvânt Petrişor Mustăţeanu, îl constituie Campania umanitară demarată de tineretul liberal împreună cu galeria echipei de fotbal Astra, în cazul micuţului Andrei. Campania tineretului liberal, care se doreşte a fi un apel la omenie,  intitulată sugestiv „Hai să îl ajutăm pe ANDREI să zâmbească!”, doreşte să demonstreze giurgiuvenilor că înainte de a fi politicieni trebuie să fim oameni. Cazul lui ANDREI a fost, preciza Petrişor Mustăţeanu, adus la cunoştinţa giurgiuvenilor de tinerii noştri liberali, tineri care într-o singură săptămână au făcut foarte multe lucruri bune şi,  pentru noi ei sunt eroi! Acest caz, de mare importanţă umană, trebuie să demonstreze că giurgiuvenii, mai presus de toate, sunt oameni. Acţiunea tinerilor liberali a ajuns şi la cunoştinţa conducerii centrale a PNL, care a decis să îi premieze pentru iniţiativă, ţinând cont şi de faptul că ei şi-au abandonat pentru un timp şcoala, facultatea sau serviciul şi s-au dedicat acestui caz. Emil Epure, preşedintele Organizaţiei municipale de tineret, cu ochii roşii de nesomn (nu pusese geană pe geană de peste 18 ore),  declarat „După o săptămână de la demararea acţiunii noastre, astăzi vom cunoaşte primele rezultate. Avem urna în care colegii noştri şi-au donat alocaţiile, o parte din salarii s-au bursele. În afară de noi au mai făcut donaţii şi unii parlamentari, primari şi colegi. Toţi banii stânşi sunt în această urnă, care va fi desigilată în faţa dumneavoastră şi a părinţilor lui Andrei, cărora le vom înmâna banii colectaţi. Şi nu ne vom opri aici, vom continua campania până îl vom salva pe Andrei. Ne-am unit cu galeria echipei de fotbal Astra şi vom face mai multe acţiuni comune. La insistenţele galeriei, echipa Astra îi va dona lui Andrei toate încasările de la meciul de fotbal cu Viitorul Constanţa. De asemenea, sub genericul „O zi pentru Andrei” vom începe să muncim contra unor sume de bani, câte o zi, prin cafenele, restaurante, spălătorii auto şi la orice societate comercială care ne va dori. Toţi banii primiţi de noi din aceste zile de muncă îi vom da tot lui Andrei”. Mihai Georgescu, un alt tânăr liberal, spunea „Mulţumesc tuturor colegilor noştri care au fost alături de noi în acest demers. Prin aceşti bani demonstrăm că suntem puternici şi uniţi. Colegii i-au donat lui Andrei banii cu care ar fi trebuit să se distreze de Valentine’s Day. Prin gestul lor de omenie au demonstrat că dragostea tinerilor liberali s-a reflectat nu spre iubită, ci spre un seamăn de-al nostru aflat în mare impas. Această dragoste este pentru noi mult mai puternică şi adevărată”.

După desigilarea urnei în care s-au colectat banii şi numărarea lor, tinerii liberali au aflat că au reuşit să strângă 75 de milioane de lei, bani care au fost înmânaţi lui Luiza şi Dumitru Daniel, părinţii lui Andrei. „Aceşti bani, preciza Petrişor Mustăţeanu, îl vor ajuta pe Andrei să îşi facă analizele medicale speciale, care costau 59 de milioane, şi pentru acest succes mulţumesc şi presei locale care ne-a ajutat în mediatizarea lui. Fac încă odată un apel, prin intermediul presei, la toţi oameni de afaceri, la cei cu bani mulţi, la oamenii politici, la salariaţii giurgiuveni şi la aleşii locali, să ni se alăture în demersul nostru de al salva pe Andrei. O sumă oricât de mică donată îl poate salva pe Andrei, care are nevoie de bani pentru analize, operaţie, şi tratamente”.

Dumitru Daniel, tatăl lui Andrei, vădit emoţionat dar cu o rază de speranţă în priviri, a declarat: „Mulţumesc tinerilor liberali pentru acţiunea începută şi pentru cea care va urma. Este un ajutor pe care simţeam că nu îl mai puteam avea. Prin acest ajutor tinerii liberali au adus un prim zâmbet pe faţa noastră şi a copilului nostru. Mulţumesc tuturor, presei şi oamenilor din Giurgiu. Mulţi ne-au sunat să ne încurajeze şi să ne întrebe ce mai face Andrei. Sunt gesturi umanitare care ne dau putere, iar tinerii liberali sunt lângă noi, de parcă ne-am cunoaşte de o viaţă!” Pentru cei care doresc să facă donaţii pentru ANDREI punem la dispoziţie Contul RO 45 BTRL 05301201T88145XX, deschis la Banca Transilvania pe numele Dumitru Daniel Mădălin.

Heliade CĂLIN