serban-bradisteanu-360x543 Comisia de cercetare a averilor de la Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri, cererea Agenţiei Naţionale de Integritate de confiscare de la Şerban Brădişteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiacă de la Spitalul Floreasca, a sumelor de 3.595.333 de euro şi 414.000 de dolari, decizia urmând să fie comunicată instanţei, cu propunere de confiscare a acestei sume din averea medicului. Asta pentru că după verificarea declaraţiilor de avere ale lui Brădişteanu, ANI a constatat ”o diferenţă vădit nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate în mod legal” de către fostul senator PSD. 

Nu  comentăm deciziile instanței, însă  dacă vorbim de echitate și control al averilor nu trebuie să avem în vedere doar astfel de somități medicale care au salvat  sute de vieți datorită experinței și inteligenței lor , oamenii al căror nume și prestigiu într-un stat civilizat al fi trebuit să câștige acești bani din salariu . Vrem mai întâi confiscarea averilor  fabuloase a celor care  primesc ajutor sociale, dar  dețin case cu turnulețe, de la  bugetarii care deși oficial trăiesc dintr-un salariu modest, conduc  bolizi de lux și au case  construite pe sute de metri pătrați, și mai ales confiscarea banilor de la politicienii  abonați la licitații trucate  cu statul care  au cumulat în conturi sume fabuloase, de sute și milioane de euro!

Când vom constata că s-au făcut toate acestea și că în România s-a instaurat  în sfârșit echitatea,  atunci ne-am  putea pune întrebări asupra unor medici de excepție ca Brădișteanu  care cu siguranță,  dacă ar fi părăsit țara – așa cum probabil li s-a propus de nenumărate ori până acum –  acești bani invocați astăzi  de ANI ar fi fost probabil  doar mărunțișul său de buzunar .

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. ca bine ziceti si voi despre bugetarii de lux … dar ar fi bine sa o spuneti zilnic pana cand va auzi cineva si va lua masuri… eu propun pana atunci urmatorul lucru de bun simt: fiecare cetatean al tarii sa depuna anual pana la data de 1 mai o declaratie de avere la judecatoria unde domiciliaza… Apoi ANI stie ce are de facut! Avem si vamesi (fosti vamesi) si functionari si medici si actuali patroni evazionisti campioni care se lafaie in vile si masini de lux… dar ANI vine cu cate un exemplu sau trei pe fiecare an… ori ei sunt cu miile si zecile de mii.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.