Ultima ședință a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu din data de 16 august , a avut ca punct prioritar pe ordinea de zi validarea pe posturi ale directorilor din unitățile școlare. Cu această ocazie au apărut și câteva surprize pe care publicația noastră ”le solicita” de mai multă vreme. Astfel conducerea Inspectoratului Școlar județean Giurgiu a fost demisă, insp. General Petre Petre cât și colegul său, insp. Adj. Alexandru Burgui fiind demiși ”la pachet”, deciziile celor doi rămânând valabile doar până la data de 31 august, atunci când vom afla numele următoarei echipe de conducere a Inspectoratului.

Deși câteva site-uri s-au și apucat să facă speculații avansând chiar liste cu posibile nume ale înlocuitorilor, ele nu sunt decât niște simple speculații menite să atragă atenția naivilor spre aceste materiale ce nu vin cu niciun fel de argumente în favoarea lor. Cert este că insp. șef adj. Alexandru Burgui este (până la proba contrarie), o victimă colaterală în cadrul acestei decizii luate cu siguranță în urma greșelilor flagrante, în cascadă, săvârșite de Petre Petre, încă de la numirea acestuia de către liderul PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău. Infracțiuni le numim noi pe care publicația ”Jurnal giurgiuvean” le-a semnalat în cadrul mai multor anchete ce au fost luate în seamă atât de Poliție cât și de DNA. O altă înlocuire ce confirmă bănuielile noastre cu privire la incompetența profesională a celui demis , este cea a directoarei adjuncte a Colegiului Ion Maiorescu, de care se leagă scandalul magazinului alimentar de incintă. Aceasta a fost demisă și înlocuită cu profesoara Anton Corina.

Demersurile noastre publicistice se pare că au dat roade și în privința directoarei liceului din Călugăreni, Adriana Iacob,  autoarea unui mare scandal iscat între domnia sa și un grup de profesori ce au acuzat-o de abuz în serviciu și atitudine dictatorială. În locul ei a fost numit profesorul Tudor Ionel. Și la școala generală din aceeași localitate conducerea a fost înlocuită ca și la școala din comuna Joița unde director a fost numit Petcu Sanda. După cum am fost informați ceilalți conducători de unități din județ au fost revalidați pe funcții. Vom reveni în ediția print de vineri 23 august cu comentarii și declarații privind aceste demiteri precum și cu date inedite despre motivele care au stat la baza înlocuirii acestor cadre didactice. Așa că nu pierdeți ediția de vineri a publicației ”Jurnal giurgiuvean”!

33 COMENTARII

 1. Bravo, va multumim. Mai vedeti si pe la alte institutii, unde situatia sta mult mai rau. Sunt unii sefi care desi au fost declarati incompatibili, au dosare penale, sunt mutati apoi putin prin capitala sa li se uite pacatele si auzim ca revin in forta si ameninta pe cei care nu-i vor da ascultare si supunere totala. Credeam ca o sa ne scape de astfel de oameni cei care ar trebui s-o faca. Nu-i nimic, vin iar alegerile, macar stim ce avem de facut.

 2. Felicitari, va admir curajul de a face anchete, de a semnala acte de conruptie. V-ati remarcat ca publicatie prin aceste demersuri, este de areciat in conditiile in care majoritatea publicatiilor se limiteaza la articole de maximum 10 randuri, care arata ca niste procese verbale

 3. Felicitari, va admir curajul de a face anchete, de a semnala acte de conruptie. V-ati remarcat ca publicatie prin aceste demersuri, este de apreciat in conditiile in care majoritatea publicatiilor se limiteaza la articole de maximum 10 randuri, care arata ca niste procese verbale

 4. Doamne, iti multumim! Dar oare de ce sa sufere si victimele colaterale? De ce sa traga si cei nevinovati? Asta asa de slab este ca nici pedeapsa nu si-o poate duce singur? I s-au rupt sforile sau doar i s-au incurcat? Bietul Hopa – Mitica, a cazut in cap cand era mic si a ramas asa!
  Dar oare nu ne bucuram prea devreme?
  Daca revine?
  Daca se duce director intr-o scoala?
  Inteleg ca la scoala lui nu prea mai are curaj sa dea cu nasul.
  Apropo…. pleaca cu toata metodista lui?
  A luat si gradatie? desigur, toata lista aceea rusinoasa?????????
  Mai vedem, a zis orbul1

 5. Dupa cate se vede iar este un mare secret vestea aceasta!
  Celelalte publicatii se tem sa arate cat de catastrofala a fost ”domnia” ”tiranului- limitat- in- gandire- dar- fara- limite- in- nelegiuire”.
  Asteptam vesti despre GRADATII!
  Vine inceputul anului scolar si tot incertitudinea ne mananca!

 6. Toate plosnitele cu carnet de partid au devenit femei influente, majoritaea ori au fost escorte pe la diferiti oligofreni cu bani si plini de dosare penale,, care au partide si le conduc ca pe propriile SRL-uri, ori le scapa scuipatul din gura de proaste ce sunt, dar sunt ascultatoare si semneaza orice mizerie, ca oricum nu inteleg nimic. Carnetul de partid si Spiru Haret (Invatamantul de tip x si 0), au produs ravagii in Giurgiu.

 7. Corect ana, dar si plosnitele cu carnet de partid si Dimitrie Cantemir sau nu stiu ce universitate ecologica sau Credis sau chiar si de la stat ca si pe acolo sunt loaze de bani gata care au trecut prin scoala ca gasca prin apa si acum sunt mari doamne si mari domni!
  HA! HA! HA!
  Pai astia ies ca paduchii in fata sau ca primii pe lista de gradatii!!!
  Ce zici?

 8. Un exemplu foarte bun il constituie doamnele de la Maiorescu ( Delea si Meclea-Mirea). 2 femei lipsite de principii, carora li s-a dat o functie nemeritata, desigur. nu consider ca sunt apte sa faca parte nici macar din consiliul scolii, dar sa mai ocupe si o functie de director? au inchis copiii in scoala, au facut magazin, afacere personala, desigur, si multe alte probleme care sunt musamalizate.

 9. Buna seara, colegi, daca pleaca petre (cu p mic) masina ISJ cui ramane? Cine ii mai consuma combustibilul? Cine o mai duce la piata? Vai! Vai! Vai!

 10. Ce atitudine dictatoriala are d-na Iacob ,ca i-a bagat la ore pe profesori,in special pe cei cu doctorate care se cred cei mai tari,gen Cristian, Miroiu,Paraschiv ,care ne cer bani sa trecem.niste idioti.si l-ati pus pe Tudorel director?sa veniti cum stam la ora lui.nu e bun de nimic.sa indrazniti sa-l puneti pe Tudor director,ca va aratam noi pe yootube filmari cu ce face Tudor la ore.
  Doamna Iacob Adriana nu a facut nici un abuz,noi o vrem pe dansa inapoi,a renovat liceul pentru noi,iar noi nu ne lasam pana nu o aducem inapoi.Vom face scandal pana la minister,pana va treziti si veti vedea realitatea.Vrem ca adevarul sa iasa la iveala,nu minciuni.

 11. Datil afara pe Marin Cristian,si profesorii incompetenti.Ne-am saturat.Veniti sa ne intrebati si pe noi.Nu mai scrieti minciuni despre d-na Iacob care desi a avut reclamatii nimeni nu a facut in liceu ce a facut dansa,Sa vina profesori competenti sa ia si copii nostrii bacalaureatul,ca ne-am saturat.Parinti ai liceului,elevi,impreuna vom reusi sa-i trimitem acasa pe acesti incopetenti.Ministerul sa verifice.
  O VREM PE D-NA IACOB ADRIANA INAPOI.Nu mai scrieti minciuni.

 12. D-na Iacob Adriana a absolvit Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie, cursuri la zi, nu la distanta cum are Petre Petre si altii.Nu o mai asociati cu acesti inculti,nu are nici o legatura. A luptat singura si a reusit.Bravo ei.Noi o sustinem.Avem copii la acest liceu si o vrem inapoi.Faceti o nedreptate.A venit randul nostru.Vom face si noi sesizari la minister pentru a se vedea realitatea.

 13. Doresc sa-i rasound prietenului meu virtual No Name, iti impartasesc punctul de vedere incompetentii si scursurile nu provin doar de la Spiru, mai sunt si alte institutii de invataamant care colectioneaza pe bani prostie si tupeu, inss sa fim onesti Spiru le-a dat clasa la toate. La acest tip de Universitate inveti ca prostia se plateste. Dar noi ce vina avem?

 14. Ce bine informati sunteti.La scoala generala calugareni directorul a iesit la pensie , fiind inlocuit de o fetiscana de 27 de ani fara nici o pregatire si care mai este si nepoata primarului din localitate.Cu nevasta la primarie si nepoata directoare,tot sa mai fi primar.

 15. Ziarule, l-a demis sau nu pe PP? El se jura ca nu, ca va fi reconfirmat! Ca e pe cai mari. Acum imparte orele dupa criteriul: asta Da! asta NU ca la da de pe mosia lui ta-su!!!!!!!!!!!
  Vorba ceea daca n-ai carte si ai spate poti sa-ti faci parte ca doar tu le imparti! Asta angajeaza toti prostii ca sa aiba de cine trage cei ce vor veni!!!!!!!!!!!!!
  Asteptam vesti bune, draga Ziarule!!!!!!!!!!!

 16. Nu verifica nimeni posturile vacante din cadrul scolilor?
  Pe site-ul MEN apar doar posturile pe care au dorit ,,directorii”sa le dea.Ele nu corespund cu ceea ce stim noi c.didactice active in unele scoli giurgiuvene.
  Nu se poate asa ceva!!!
  Hotia in educatie este foarte mare.Vorbim de masuri antifrauda in educatie doar sa-i prostim pe romani.Infractiunile se fac cu acordul celor cocotati sus.
  Sa se urmareasca cum se face evaluarea cadrelor didactice,acum in septembrie.Toata lumea obtine punctaj maxim,desi pielea unora nu le face nici doi bani.Asta pentru ca tot se vorbeste de gradul de pregatire al resursei umane.

 17. PROFESORE! In ce tara traiesti? Petre Petre a fost demis de incompetent ce a fost si va fi inlocuit tot cu PETRE PETRE de incompetent ce este?!?!?!?!

 18. Acum, sincer, daca incompetenta este singurul criteriu dupa care a fost selectat, sa fim mandri ca altul ca el nu mai exista in tot judetul!

 19. Deci eu cred ca este imposibil asa ceva! Nu va ganditi la noi copii care invatam in liceul din Calugareni?? datorita doamnei Iacob Adriana ne-au fost un pic deschise mintile pentru a invata anul acesta si s-au vazut progrese ….Acum veniti si il numiti pe domnul Tudor care nu are pic de autoritate nici ca profesor daremite ca direstor …..vreti sa terminati cu liceul?? Delicventa care se va instala din septembrie o sa duca la desfiintarea liceului ceea ce urmariti defapat . ROMANIA ce sa mai zic o tara de inconstienti!

 20. TUDOREL??:)))) acest profesor nu mai are rabdare sa predea elevilor pe mine ma scotea la tabla si ma punea sa fac calculele pe telefon , si nu ma lasa sa sriu formule trebuia sa calculez direct de parca eu aveam cunostintele dumnealui . Cu aceasta schimbare o sa REUSITI sa desfiintati si aceasta institutie pe care doamana Iacob Adriana s-a luptat in ultimul an sa o salveze si chiar reusea.Si tin sa va anunt ca dupa inceprea anului scoalar o sa mobilizam copii si parinti si o sa facem sesizari la minister nu o sa iasa asa cum vor profesori care au inceput acest scandul( profesori care stau in cancelarie la cafea, care nu intra la ore, carora le sunt indiferenti copii, cei care merg pe premiza ”lasa ma ca merge asa”) Dragi profesori cu atitudinea dumneavoastra o sa ramaneti fara loc de munca1

 21. O vrem inapoi pe d-na Iacob Adriana !!! Este singura care face ordine si disciplina in acel liceu.A renovat liceul,a pus camere de supraveghere,a bagat elevii la ore pana si profesorii. De ce cadru didactic este nemultumit? Ca li se taie orele? Este normal atata timp cat nu-si fac datoria de profesor/profesoara…le place sa stea la cafea si sa le ceara elevilor bani sa treaca clasa…pe deasupra mai vor si salariile intregi.Sa le fie Rusine !

  A-ti pus pe Tudorica Director…ganditi-va,daca o clasa de elevi ii sar in cap si nu poate sa-i stapaneasca,dar un INTREG LICEU ? o sa fie dezastru,NIMENI nu-l asculta si nu are respect pentru dansul !!!

  Insa…d-na Iacob Adriana are atitudine si este respectata!
  Repet: O vrem inapoi pe d-na IACOB ADRIANA !

 22. Si iata ca domnul Petre Petre nu a fost schimbat!
  Se vede ca este asa cum se spune „pe cai mari”.Ce daca face gafe ce daca sta prost la vorbirea limbii romane?Domnul Petre Petre este favoritul oamenilor sus pusi.
  Sa ne traiti tovarase inspector general!Sa conduceti invaamantul giurgiuvean pe culmi cat mai inalte pana cand praful se va alege de el!Sa nu va lasati acum ,ca tot sunteti pe „cai mari” sa schimbati tot ce mai merge in invatamantul giurgiuvean!

 23. Si pentru dezastrul cine plateste?
  Victima colaterala.Domnul Burgui pleaca de la inspectorat si ramane gloriosul domn Petre Petre.Domnul Petre Petre a fost reconfirmat ca INSPECTOR GENERAL laI.S.J. Giurgiu.
  Domnilor se fac jocurile urmeaza sa imparta cartile domnul Peeeeetre Peeetreeeeeeeeeeeeeeee

 24. Bataie mai mare de joc nici ca se putea!!!!!!!!!!!!!!!!
  Sau, mai bine zis, PSD-istilor doar de-alde astia ca petre aveti????
  Sa stie omul sa nu va mai voteze!!!! Ca doar si-a luat teapa o data!!
  Ce parere are DNA-ul? Ca ministerul am vazut ca-i promoveaza doar pe cei anchetati! Ne-ati facut de ras! Un intreg judetul sa nu fie in stare sa gaseasca o persoana pregatita sa ne reprezinte? Pai, cei destepti au refuzat sau au fost obligati sa refuze. Domnilor, treziti-va! L-ati lasat pe Hopa-Mitica sa se urce pe masa? Hai ca poate i se trage din aceasta reconfirmare!!!!!!!!!!!!
  Ziarule, ce faci? Ai amutit?
  SOS invatamantul giurgiuvean sau ce-a mai ramas nepatat din el!

 25. Voi va imaginati cata spaga sau cu ce il are la mana INCOMPETENTUL SI SLUGOIUL ALA DE PETRE PETRE, PE BADALAU, daca in ciuda evidentelor a tuturor celor care il contesta a ilegalitatilor si mizeriilor, totusi Badalau il ajuta. Ar trebui sa facem o petitie catre Minister si sa ne interesam daca nu cumva Badalau a transformat Giurgiu in propria feuda. Este vina noastra ca ne lasam manipulati de gunoaie. Badalau este santajabil si majoritatea putoriile alea de la el din partid, nu noi

 26. Ministrul stie prea bine, si de reclamat ce este l-a reconfirmat in functie! DNA-ul stie, Parchetul stie, Ponta stie prea! Nici pe vremea lui Ceausescu nu se intampla asa ceva! Ii este greu unei minti normale sa inghita atata frauda Premiata in judetul acesta parca blestemat! Si daca ni se intampla acestea asa ne trebuie! Noi i-am votat!
  BRAVOS!
  Apropo, Ziarul meu drag, ai murit? Tu ai anchetat fraudele, tu ne-ai dat iluzii, iar acum ne dezamagesti? Te-au amenintat? Ti-a facut cineva rau? Tu ai fost singura noastra alinare pentru ca fituicile celelalte nici nu au deschis subiectul! CURAJ!!!!!!!!!!!!!

 27. Academia Catavencu

  Voicu, student la Jilava , afacerist cu diplome de Bac la Calugareni

  În timp ce Catalin Voicu urmeaza cursurile „facultatii“ Jilava, sectia zi – intensiv, baietii care-i lucreaza la caz au ajuns si la afacerea cu diplome de bacalaureat ce s-a derulat în comuna Calugareni, pe vremea cînd senatorul zburda în libertate si toata suflarea giurgiuveana-i prezenta onorul.

  Mai exact, se pare ca senatorul a reusit sa-i înzestreze pe mai multi cu diplome de bacalaureat, trase la xerox-ul Grupului scolar din Calugareni, de catre o secretara montata acolo de chiar maritul senator.

  Basca, se pare ca pîna si primarul comunei Voinea Marin, fostul chelner al lui Voicu, beneficiaza de o astfel de diploma, cu ajutorul careia este acum mîndru student la învatamînt deschis la distanta, prin corespondenta, al unei universitati cu nume de fost ministru al Educatiei.

 28. Ce primar e asta, Voinea Marin din Calugareni?Si-a angajat tot neamul,nevasta la primarie, nepoata directoare la scoala generala, fina secretara la liceu,toti prostii cu diplome la distanta,in frunte cu el fac legea in calugareni, pe amante le face profesoare la liceu.nu mai stie de capul lui.Sa-l dam jos.Ne pare rau ca l-am votat.Jos primarul, nu-l intereseaza binele comunei si oamenii din comuna.De cand sta in primarie, si-a luat masina si si-a facut casa si drumul de la el de acasa pana la primarie,in rest nu a facut nimic.Rusine.JOS VOINEA MARIN.

 29. Frauda, prostie, conruptie, bataie de joc, umilinta asta ne administreaza psd-ul la Giurgiu. Asta va este soarta daca va duceti sa ii votati pe javrele astea de doi bani de care nu mai scapam.
  Au distrus orasul, ne-au distrus si ultima speranta de a evolua- invatamantul.

 30. Daca cineva din redactie s-ar duce sa stranga semnaturi de la scoli cu cei care nu il mai vor pe , vietuitoarea aia la carma inspectoratului, va asigur eu ca foarte putini profesori ar semna. Este retoric sa ne intrebam de ce?
  Pentru ca lasitatea, ignoranta, lipsa de demnitate ne-a adus aici unde suntem. Daca profesori erau uniti si ieseau in fata sediului psd-ului sa spuna ca nu mai vor sa fie condusi de un……..este greu de gasit cuvinte din dictionar pentru a descrie personalul, asa ca prefer sa ma abtin- acum situatia ar fi fost alta. Badalau sacrifica invatamantul pentru a fi liniste in partid. In cazul in care cei din invataamant s-ar dezice de propria lasitate si dezinteres nu si-ar mai permite niciun politician sa isi bata joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here