Nu o dată cetăţenii municipiului şi-au manifestat nemulţumirea faţă de cadre ale Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu care uneori au rezolvat cazurile interpretând legile în funcţie de interesele pe care ei le-au avut. Cu ceva timp în urmă un tânăr (M) a fost prins de către un echipaj de poliţie conducând cu permisul suspendat. De menţionat că acelaşi tânăr nu era la prima abatere de acest fel, el având o infracţiune similară pentru care i se suspendase permisul pentru alte 30 de zile. Agentul “D” în cadrul anchetei a considerat însă că deşi tânărul era la a doua abatere  nu reprezenta un pericol  pentru drumurile publice şi în concluzie  fapta sa  “nu prezintă pericolul social al unei infraţiuni”, dispunân-

du-se neînceperea urmăririi penale. Toate bune şi la locul lor, am zice. Dar vine surpriza! În acelaşi interval de timp, un alt cetăţean era “reclamat” că ar fi condus un autoturism în aceleaşi condiţii ca în cazul tânărului (în timp ce avea permisul suspendat), declaraţie făcută însă de o persoană care în afară de propria afirmaţie nu aducea nimic altceva în sprijinul ei. Declaraţie suficient de convingătoare însă pentru un alt agent (agentul “R”) care nici n-a clipit, propunând  procurorului începerea urmăririi penale. De reţinut faptul că în cel de-al doilea caz era vorba de un cetăţean care nu fusese niciodată  măcar sancţionat cu vreo amendă, o persoană respectabilă, cu peste 20 de ani de experienţă la volanul autoturismului său. Quod Erat Demonstrandum! Iată cum agenţi ai aceleiaşi instituţii – pe care nu o putem numi respectabilă de vreme ce cadrele sale se întrec în  astfel de paradoxuri – acţionează discreţionar în funcţie de influenţele care se exercită asupra lor. O altă bizarerie este şi faptul că pentru Agentul “R” declaraţia acelui martor a fost crucială,  deşi ea nu a putut fi susţinută de nicio altă persoană, în condiţiile în care martora afirmase că l-a văzut pe cel cu permisul suspendat conducând autoturismul

într-un loc public, unde este greu de crezut că nu mai eşti văzut şi de către altcineva! Straniu, nu credeţi, domnule  Sherlock Holmes? Ba mai mult, agentul “R” a justificat graba cu care a cerut începerea urmăririi penale declarând că martora ar fi jurat pe Biblie! Măi să fie!? Păi bine nene Sherlock Holmes, tu nu ştii că jurământul  pe Biblie se face numai în faţa instanţelor de judecată şi nicidecum în biroul unui agent de circulaţie? Nu mai adăugăm faptul că acelaşi Sherlock Holmes al serviciului giurgiuvean de circulaţie n-a ţinut cont nici de faptul că cel reclamat se afla în relaţii de duşmănie cu cea care tocmai îl reclamase. Curat murdară, anchetă, coane Fănică, ar zice nenea Iancu Caragiale. D’aia îl întrebăm pe şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Giurgiu de ce doi colegi din cadrul aceluiaşi serviciu ajung să ia măsuri total diferite, în cazuri aproape similare dar cu actori diferiţi,  ăăă? Care să fie interesul şi care le este justificarea? O întrebare la care va trebui să răspundeţi atât d-stră cât şi domnii “perfecţiune” pe care-i aveţi în subordine. Începem să credem că preşedintele Băsescu avea dreptate. Unii ar trebui să iasă la pensie înainte de a fi forţaţi să plece pentru a nu se mai călca pe picioare. Mai răruţ că-i mai drăguţ nene agentule!

Sancti O. Natu

2 COMENTARII

  1. Daca povestea este reala,de ce nu ai curajul sa dai si numele celor implicati, adica dl.M,agentii D si R,cine si de ce te-a reclamat si pe al tau mai sanctionatule?
    Mai informator de profesie, parca asa va numiti voi astia din presa, nu mai confectiona povesti cu „persoana respectabila, cu experienta de 20 ani la volan”.Dezinformezi opinia publica !!!
    Lasa politistii sa-si faca datoria. Te-au sanctionat, sa inteleg, doar pt. ca esti bosorog si „persoana respectabila”?

  2. doamne cat esti de pr0st ziaristule si cat dezinformezi !
    vezi ca in cauza este vorba de doua faze procesuale…pentru a se da scoatere de sub urmarirea penal,a inseamna ca a fost inceputa urmarirea penala in acel caz, deci aspecte similare ! Probabil ca si in cel de-al doile dosar de care vorbesti, se va da tot scoatere si aplicarea unei sanctiuni administrative…..pune mana pe carte afonule de ziarist…ce draq cautati pe un teren pecare nu-l cunoasteti….vai mama voastra de ziaristi …cu siguranta ca veti cenzura !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here