copy-of-sta60008Sâmbătă, 24 octombrie, la Cernavodă a avut loc cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de muzică pentru copii „Steaua Dunării”, organizat de Primăria Oraşului Cernavodă. Singurul reprezentant al judeţului nostru, prezent în concurs, a fost Ana Maria Cârjaliu, în vârstă de şapte ani, elevă a Şcolii de Muzică şi Arte Plastice „Victor Karpis”. Cele două melodii, interpretate cu o dezinvoltură ieşită din comun (piesele „E Vară” şi „Românaşul”) i-au adus Anei premiul special al juriului. Totodată, ca o recunoaştere a talentului înnăscut al micuţei cântăreţe, postul de televiziune B1TV a cooptat-o pe Ana Maria Cârjaliu în echipa Mini Star, echipă care, în cursul anului viitor va face o deplasare – cu o mulţime de concerte – la Paris, în Franţa.

Membrii juriului, alcătuit din compozitorul Viorel Gavrilă (preşedinte), Daniela Vlădescu (director Teatrul de Operă şi Balet Constanţa), Liviu Predescu (redactor Radio Constanţa), Lămâiţa Melu (producător B1TV), Mariana Mircea (primarul oraşului Cernavodă), au recunoscut, la finalul festivalului, că misiunea lor a fost una extrem de grea, în condiţiile în care toţi cei 30 de concurenţi (împărţiţi pe trei grupe de vârstă: 6 – 9 ani, 10 – 13 ani şi 14 – 18 ani) s-au prezentat excelent, fără emoţii şi nerăbdători să intre în scenă.

La întoarcerea de la festival, Ana Maria Cârjaliu spunea că „Premiul obţinut este la fel de valoros ca şi trofeul festivalului, pentru că am avut ocazia să cânt, din nou, live, pe o scenă, în faţa unui public darnic cu aplauzele. De asemenea, premiul obţinut este un motiv în plus pentru mine să mă pregătesc mai bine, să repet mai mult, pentru a face faţă şi la celelalte concursuri la care voi mai merge”, a încheiat micuţa vedetă giurgiuveană.

Oana CĂLIN